HATAY AŞILAMADA KIRMIZI RENGİN SINIRINDA!

HATAY AŞILAMADA KIRMIZI RENGİN SINIRINDA!

Sağlık Bakanlığı ülke genelinde aşılama hızıyla ilgili Türkiye haritası üzerinde yapılan değerlendirmeyi paylaştı. 54’lük aşılamak ile Hatay kırmızı ile gösteriliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye Haritasının kırmızıdan maviye döneceğine işaret ederek “Aşı programının başarıya ulaşma hızı salgını gündemden çıkarma süremizi belirleyecek. Aşınızı olarak mücadeleye katılın” çağrısı yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaşımında en az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfusun oranının 59.42, ikinci doz ortalaması ise 26.11, 1.,2. Ve3. Doz toplamının ise 55 milyon 349 bin 378 olduğunu açıkladı. Türkiye’de 1. Doz aşı 36 milyon 879 bin 365 kişiye uygulandığı, ikinci doz 16 milyon 209 bin 662 kişiye, 3. Dozu 2 milyon 260 bin 351 kişiye uygulandığı kaydedildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı haritada aşılama hızında Türkiye haritasında kırmızıdan maviye dönüşen ilk il 80.8 ile Muğla oldu. aşılama hızında çok gerilerde olduğu gözlenen ilk ona ile hayli fark atan Hatay ise 54.7’lik oranla kırmızı rengin sınırında yer aldı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.