ENKAZLARDAN GERİYE HATIRALAR KALDI!

ENKAZLARDAN GERİYE HATIRALAR KALDI!

Hatay’da Kahramanmaraşlı merkezli depremlerde birçok bina yerle bir olurken, ayakta kalanlar da büyük hasar aldı. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği enkaz alanlarından geriye ise vatandaşlara ait hatıralar kaldı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden en çok etkilenen iller arasında Hatay da yer aldı. Depremde binlerce vatandaş hayatını kaybederken, on binlerce kişi yaralanıp evsiz kaldı. Yıkılan evlerden ve iş yerlerinden geriye ise vatandaşlara ait hatıralar kaldı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilde yıkıma neden olan depremlerin etkilediği şehirlerden biri olan Hatay, depremlerin ardından hayalet şehre döndü. Hayalet kente dönen Hatay’da depremzedeler ya şehir dışına ya da ekiplerce çadır ve konteynerlere yerleşti. Kent merkezinde ise iş yerlerinden geriye tabelalar ve koca boşluklar kaldı.

Şehirlerinin koca bir boşluğa dönüştüğünün gören vatandaşlar:” Artık ne desek az kalır bu duruma baksanıza şehrin haline koca bir boşluk. İş yerlerimizden geriye tabelalar evlerimizden geriye de koca enkazlar kaldı. Ne kadar acı bir durum değil mi her gününü neredeyse zamanının tamamını geçirdiğin yerlerin şimdi böyle olması. Ne yaşadık biz hala idrak edemiyoruz. Hala çok zor şartlar altında yaşıyoruz. Depremin üzerinden 11 ay geçmesine rağmen insanlar hala çadırlarda kalıyorlar korkudan. Gerçekten yıkımın merkezi Maraş diyorlar ama kesinlikle yalan olduğunu düşünüyoruz biz Hataylılar. Çünkü Hatay’daki yıkım gözle görülecek derecede büyük. Doğup büyüdüğümüz, her gün onlarca saatimizi geçirdiğimiz mahallelerimizi tanıyamıyoruz. Tanımak için iki üç defa gidip gelmemiz gerekiyor çünkü en ufak bir iz bile kalmamış geçmişimizden b durum gerçekten bizi çok üzüyor fakat artık elimizden bir şey gelmiyor. Böyle manzaraları gördükçe de daha fazla üzülüyoruz. Artık sadece başımızı sokacak bir evimiz ve şehrimiz olsun bize yeter artık hiçbir şeyde gözümüz yok gerçekten. Depremden önce her şeyin iyisi olsun diye çabalardık, çalışırdık fakat depremden sonra ne çalışıyorsak onu yiyoruz artık biriktirmek, ev almak bize saçma geliyor. Artık canımız memleketimizi böyle görmek istemiyoruz depremin üzerinden neredeyse 1 yıl geçecek fakat hala ağır hasarlı binaların yıkımları devam ediyor. Fakat artık tek isteğimiz onların da bitmesi ve şehrin yeniden inşa edilmesi. İnşallah en kısa zamanda bitmesini diliyoruz.” İfadelerini kullandılar.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.