‘GEBE OKULU’ EBEVEYNLERİ DOĞUMA HAZIRLIYOR

‘GEBE OKULU’ EBEVEYNLERİ DOĞUMA HAZIRLIYOR

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, normal doğum sürecinin sıkıntısız tamamlanabilmesi için, “Gebe Okulu” adı altında, uzman bir ekip tarafından hamilelere yönelik eğitimler veriliyor.2018 yılından beri faaliyette olan okul, ebeveyn adaylarını “doğum öncesi, doğum anı ve doğum sonrası” sürece hazırlıyor.

ÇİFTLER KATILABİLİYOR

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gebe Okulu’nda, anne ve baba adaylarına; gebelik dönemi, doğum süreci ve doğum sonrası yaşanabilecek süreç hakkında bilgilendirme yanı sıra gebeliğin oluşumu, gebelikte oluşabilecek sorunlar ve çözümleri, gebelikte ve emzirme döneminde beslenme ve günlük yaşam aktiviteleri, doğum, doğum ağrısı ve baş etme yolları, lohusalık dönemi, anne sütü ve emzirmenin önemi, yeni doğan bakımı ve aile planlaması ile ilgili bilgiler de veriliyor.  Doğum sürecine dair teorik bilgiler ile birlikte doğuma hazırlık egzersizleri ve doğru nefes alma teknikleri de anne ve baba adaylarına eğitimler kapsamında öğretilen uygulamalar arasında. Çift olarak da katılabileceğiniz gebe okulu eğitimleri hakkında detaylı bilgiye, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile iletişime geçilerek ulaşılabileceği belirtildi.

4 HAFTALIK EĞİTİM

35 yıllık Ebe İzdihar Dikkaya tarafından verilen eğitimlerin süresi, 2 saat. 4 hafta süren eğitimler sonunda, eğitime katılan ebeveyn adaylarına sertifika takdim ediliyor. Başkalarının anlattığı doğum hikayeleri ve doğum ile ilgili dolaşan olumsuz bilgiler yerine, süreci uzmanından öğrenerek, oluşan kaygı ve korkuyu yenip sağlıklı bir doğum süreci öğretisi hedeflediklerini söyleyen Ebe İzdihar Dikkaya, her gebeliğin kişiye özel olduğunu ifade etti. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.