GÖNÜLLÜ SANATÇILARDAN MUHTEŞEM GÖRSEL

GÖNÜLLÜ SANATÇILARDAN MUHTEŞEM GÖRSEL

Asrın felaketini büyük yıkım ile yaşayan Samandağ’da Global Children Foundation tarafından yaptırılan Samandağ Halk Eğitim Ek Binası’nın dış cephesi, yapılan resim çalışmalarıyla adeta bir sanat eserine dönüştü.

Samandağ Halk Eğitim Merkezi resim öğretmenleri Nedim Yalçınkaya ve Reyhan Öztürk’ün önderliğinde, gönüllü sanatçılar Sevgi Beyazgül ve Işıl Yalçınkaya’nın katkılarıyla gerçekleştirilen bu çalışma, binaya muhteşem bir görsel estetik kazandırdı. İçerisinde kütüphane, etüt odası ve çocukların eğlenebileceği çocuk odalar bulunan binanın bu yeni görüntüsü, Samandağ halkı ve ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı. Çocukların eğitimine ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak bu alanlar, modern ve sanat dolu görüntüsüyle dikkat çekiyor. Samandağ Halk Eğitim Merkezi resim öğretmenlerinden Nedim Yalçınkaya, “Deprem sonrasında yerle bir olan şehrimize böylesine faydalı kazanımların yapılması bizleri çok mutlu etti. Ben ve arkadaşlarım bu güzel binaya katkı sağlamak amacıyla böyle bir çalışmaya imza attık. Aldığımız olumlu dönüşler, ne denli güzel bir işe imza attığımızı gösterdi bize. Samandağ’ımıza hayırlı olsun, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz,” diyerek duygularını ifade etti.

SERGİ KONUKLARDAN TAM NOT ALDI

REKLAM ALANI

Bu anlamlı projeye emek veren tüm sanatçılar ve gönüllüler, Samandağ’ın yeniden yapılanmasında önemli bir rol üstlenmiş oldu. Sanatla buluşan Samandağ Halk Eğitim Ek Binası, bölgedeki çocuklar için bir umut ve ilham kaynağı haline geldi. Dış cephesinde resim çalışmaları tamamlanan Samandağ Halk Eğitim Ek Binası hız kesmeden etkinliklere ev sahipliği yapmaya başladı. İlk olarak Güney Kore Global Children Foundation ekibi tarafından Kore kültürü etkinlikleri yapıldı. Etkinlikte Kore’nin ünlü yemekleri yapıldı, Kore geleneksel kıyafetleri giyildi ve oyunlar oynandı. Ayrıca Samandağ Halk Eğitim Merkezi resim öğretmenleri Nedim Yalçınkaya’nın 1 Sanat Atölyesi’nde ağırlanan Güney Kore Global Children Foundation ekibine Hatay mutfağının enfes lezzetlerinden oluşan kahvaltı sunumu yapılırken geleneksel lezzetler de ikram edildi. Uzun yıllardır su kabağı sanatı konusunda faaliyetlerin yürütüldüğü atölyede Güney Kore Global Children Foundation ekibi için düzenlenen su kabağı gece lambaları ve çok çeşitli çalışmalardan oluşan sergi konuklardan büyük beğeni topladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.