HATAY’DA PETROL BULUNDU

HATAY’DA PETROL BULUNDU

Hatay, Adana ve Osmaniye’de 2 ayrı sahada petrol keşfedildi ve işletme ruhsatı için Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü(MAPEG)’ne başvuru yapıldı.

Türkiye’nin farklı noktalarında sondaj çalışmaları ile bilinen Arar Petrol’ün üç ilin sınırlarını kapsayan başvurusu doğalgaz ve petrolde umut verici gelişme olarak değerlendirildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda; “Arar Petrol A.Ş.’nin Hatay, Adana ve Osmaniye illeri sınırları içerisinde sahip bulunduğu AR/ARR/K/O36-a1, a2, a3 pafta no’lu petrol arama ruhsat sahasında keşfedilen petrollü arazi ile ilgili olarak ARİ/ARR/K/O36-a1-1 paftasında 1 adet petrol işletme ruhsatı almak için 17.05.2024 tarihinde tevdi edilen dilekçesiyle müracaat ettiği Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nin 14 üncü maddesinin birinci fıkrası gereğince ilan olunur” ifadeleri yer aldı.Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.