HATAY’DA SICAKLIK ORTALAMANIN ÜSTÜNDE SEYREDECEK

HATAY’DA SICAKLIK ORTALAMANIN ÜSTÜNDE SEYREDECEK

Hataylılar, ağustos başına kadar mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkla boğuşacak. İskenderun Teknik Üniversitesi İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Sakallı, önümüzdeki 10 günlük yağış birikim haritasını yayınladı ve şu tahmini yaptı:

“Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz ile Kuzeydoğu Anadolu bölgeleri dikkatli olmalı. Sel riski ara ara çok yüksek. Ayrıca Adana ve Osmaniye’nin yüksek kesimleri de ciddi yağışlar alacak. Hava sıcaklıkları Hatay ve çevre iller için son 30 yıllık ortalamanın üstünde seyretmeye devam edecek. Ağustos ayının başlangıcına kadar hava sıcaklıkları bu şekilde devam edecek. Ortalamanın 6-10°C üstündeyiz. Yeşili yakmak yerine, acilen yeşillendirmeye başlanmalı. Bütün ülke bu konuda seferberlik ilan etmeli. Yeşillendirme projeleri gösteriş amaçlı değil, esas amaçlı yapılmalı. Tek bir tarih ele alınmamalı, zira her bölgenin fenolojik istekleri ve tür yatkınlıkları ayrıdır. Ülkemizde dünya standartlarında botanikçiler ve ekologlar mevcuttur. Bilimsel veriler ışığında bu atılımlar yapılmalıdır. Saygılarımla.” 

Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.