HATAY’IMIZ RANT KAPISI DEĞİL KADİM BİR ŞEHİRDİR

HATAY’IMIZ RANT KAPISI DEĞİL KADİM BİR ŞEHİRDİR

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası en ağır hasarı alan Hatay ilimizde yıkımlar ve molozların kaldırılması çalışmaları devam ediyor. Başta Sayın Valimiz Mustafa Masatlı ve ilgili tüm birimler olmak üzere Hatay’ın ayağa kalkması ve şehrin bir an öncesi inşası için canla başla çalışıyor. Acaba yıkım firmaları ya da bu yıkım firmalarını denetleyen firmalarda Hatay’ın ayağa kalkması için canla başla çalışıyorlar mı? İşini hakkıyla yapan özveriyle çalışan firmalar tabi ki Hatay’da mevcut. Yıkım firmalarını denetleyen ve güvenliğini sağlayan Smart ofise yönelik eleştiriler son zamanlarda vatandaşın gündeminde olmaya devam ediyor. Kamuoyundan gelen yorumlar akıllara bir nebze de olsa soru işareti bırakıyor.

KAMUOYUNDAN SMART FİRMASINA YÖNELİK SORULAR

Smart firması yıkım işlerini ve bölgeleri istediği firmaya ve müteahhitlere kafalarına göre mi dağıtıyor?

Ağırlıklı dışarıdan gelen firmalara mı öncelik tanıyor? Depremde her şeyini kaybetmiş ayakta durmaya çalışan yerel firmalara neden ağırlık verilmiyor?

İhaleyi tekrar Smart ofis firması mı alacak yoksa şeffaf bir şekilde rekabet kaliteyi artırır misali devletimizin hazinesinden daha fazla para çıkmadan orta maliyetlerle işini hakkıyla yapmak isteyen firmalar mı alacak?

Hatay’da yıkım firmalarını denetlediği konuşulan Smart ofisin yetkililerinin de Hatay Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü İmar ve proje Bölümü’nde çalıştığı ve iş takibi yaptığı doğrumu? Ofis yetkililerinin birinci derece yakınlarında müteahhitlik yapan var mı?

Tüm bu soruların yanı sıra en kilit noktada ise vatandaşlar kamuoyu adına sorulan bu soruların yanıtlanmasını istiyor.

“HATAY’IN ÖZ EVLATLARINA SAHİP ÇIKALIM”

Hatay’ın yöneticilerine seslenen duyarlı vatandaşlar, kentte enkaz kaldırma işlemlerinin bir an önce tamamlanması için Hataylı firmalara ağırlık verilmesini ve deyim yerindeyse Hatay’ın öz evlatlarına sahip çıkılmasını istediklerini belirttiler.

VATANDAŞLAR; “KADİM ŞEHRİMİZ ASLA RANT KAPISI DEĞİLDİR” DİYE SESLENDİLER

Smart ofis (Güvenlik) firmasına yönelik aklımızda kalan soru işaretlerinin giderilmesi, Hatay’ımızın bir an önce ayağa kalkması için firmaların da taşın altına elini koymasını isteyen vatandaşlar, “Bu acılı günümüzde Hatay rant kapısı değil acilen ayağa kalkması gereken kadim bir şehirdir” ifadelerini kullandılar. Haber:Kazım ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.