HATAYLILAR TRAMVAY İSTİYOR

HATAYLILAR TRAMVAY İSTİYOR

Hatay’da trafik sorunu her geçen gün içinden çıkılmaz bir hal alırken, Hataylı vatandaşlar hem ucuz hem de çevre dostu olması dolayısıyla kente raylı ulaşım gelmesini istiyor.

 Vatandaşlar ise Antakya başta olmak üzere diğer birçok ilçede Hatay’ın yeniden planlanması ile ilgili paylaşılan verilerde tramvay hattının da dahil edilmesini talep ediyor. Bu konuda yetkililere seslenen yurttaşlar, “Zaten sıfırdan bir şehir inşa edeceğiz diyorsunuz, bu projelerde tramvay ve hızlı trende yer alsın” önerisi sundular. Antakya ve çevre ilçelerin bitmez tükenmez çilesi arasında her zaman yerini koruyan trafik yoğunluğu sürücüler ve yurttaşları çıkmaza sürüklüyor. Depremden önce de aynı problemleri yaşayan Hatay halkı mevcut sorun yüzünden saatlerce trafikte zaman kaybediyor. Bir noktandan başka bir noktaya gitmek çileye dönüşürken, öğrenciler ve çalışanlar her gün bu eziyeti çekmek zorunda kalıyor.

RAYLI SİSTEM TRAFİĞİ ÇÖZER

Yaşanan trafik sorununun çözümü için kent merkezinde tramvay, ilçeler arası ulaşım da ise hızlı tren talebinde bulunan vatandaşlar, bir kez daha yetkililere seslenerek, “Artık kalabalıklığa trafik lambaları bile çözüm olmuyor. Trafik yüzünden yakında kanser olacağız. Depremden sonra buralar sürekli karmaşa halinde bir türlü çözüm bulunamıyor. Bu soruna alternatif yollarla bir çözüm bulunması gerekiyor. Aksi takdirde trafik her gün kitlenecek. Kitleniyor da. Bunun yanı sıra kimse kurallara da uymuyor. Trafik her gün kanayan bir yaramız haline geldi. Çözümü ise senelerdir talep ettiğimiz gibi hızlı tren ve tramvay. Hatay bu hizmeti hak ediyor. Genel Bütçeye sağladığımız katkı ortada. Gelişmiş şehirlerde olduğu gibi kent içinde tramvay, ilçeler arası ulaşım da ise hızlı tren sorunumuzu çözer” ifadelerini kullandılar.

ULAŞIMDA ALTERNATİF ŞART

6 Şubat depreminden sonra yerle bir olan Antakya ve bazı ilçelerde yeniden inşa süreci hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda imar planlarının nasıl yapılacağı ve tasarlanan projeler vatandaşlar ile görsel olarak paylaşılıyor. Yeni yapılacak imar planı için öneride bulunan Vatandaşlar, “Yeniden planlanan Hatay için bu projeler gözden geçirilmeli. Çünkü her geçen gün artış gösteren motorlu araçlar trafik yükünü artırıyor. En azından ulaşımda alternatif olursa, insanlarda ona yönelir” dediler. Daha önce Hataylı siyasetçiler tarafından da dile getirilen öneri için kolların sıvanmasını isteyen Hatay halkı, “Hatay’a ve Hataylıların sorunlarına birçok alanda olduğu gibi bu alanda da duyarlılık gösterilmiyor. İşkence halini alan trafik sistemimiz için çözüm bu iki projededir. Eğer bu iki proje yaşama geçirilirse trafik sorunu kökten çözülür” ifadelerini kullandılar.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.