HAYATA DESTEK DERNEĞİ’NDEN İŞKUR’A ZİYARET

HAYATA DESTEK DERNEĞİ’NDEN İŞKUR’A ZİYARET

Hayata Destek Derneği Hatay Şubesi, kısa adı SES/EMPACT olan Genç İstihdamını Arttırmak için Dijital Becerileri Geliştirme Projesi kapsamında Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünü ziyaret etti. Gerçekleşen bu ziyarette ilimizde uygulanması planlanan proje kapsamında, eğitim verilecek mesleklerle ilgili uygulamalı kurslar görüşüldü.

İki aşamalı olarak uygulanacak projenin birinci basamağında teorik eğitim verilerek kursiyerler ilgili meslekler hakkında temel eğitimlerini alırken; ikinci basamağında ise İşbaşı Eğitim Programı (İEP) kapsamında işyerlerinde çalışarak işi işin başında yaparak eğitimlerinin tamamlayacaklar. 78 gün sürecek ve Geçici Koruma kapsamındaki Suriyelilerin de başvuru yapabileceği programla Bilişim Uzmanı, Yazılım Uygulama ve Destek Elemanı, Web Programcısı, Web Tasarımcısı, E-Ticaret Meslek Elemanı, Bilgi İşlem Destek Elemanı ve Bilişim Personeli mesleklerinde eğitim verilecek. Programa Geçici Koruma kapsamındaki Suriyeliler de başvurabilir. Başvurular 20.02.2022 tarihinde başlamış olup Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sayın Ziya Yüksel: “projede yer almak isteyen işverenlerin ve iş arayanların kurumumuza gelerek başvuruda bulunabileceklerini” söyledi. Katılımcılar ve işverenler ayrıca başvurularını Hayata Destek Derneği’nin internet sitesinden de yapabilirler. Haber:Hasan DİKKAYA

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.