İlk Sınav Asansör Ustalarına Yapıldı

İlk Sınav Asansör Ustalarına ABİGEM toplantı salonunda Yapıldı

İlk Sınav Asansör Ustalarına Yapıldı

ATSO üyelerinin ve çalışanlarının mesleki yeterlilik belgeleri ile ilgili kanuni zorunluluklarını yerine getirmeleri için Türkiye Borsalar Birliği Meybem A.Ş. ile Doğu Akdeniz Abigem A.Ş. tarafından imzalanan Mesleki yeterlilik belgesi iş protokolü kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde ilk sınav Asansör bakım ve onarımcılarına yapıldı. ABİGEM toplantı salonunda gerçekleşen sınava Antakya Ticaret ve Sanayi Odası üyesi 4 firmadan 20 asansör bakım ve onarım ustası katıldı.Abigem Direktörü İdil Teoman ve çalışanların gözetiminde gerçekleşen yazılı sınava katılan Asansör bakım ve onarım ustaları ardından katıldıkları uygulama sınavı ile mesleki yeterlilik seviye 4 belgesini almak için çaba gösterdiler.
Ulusal yeterlilik sistemi orta ve uzun vadede işsizliğin azalması, istihdamın gelişmesi, verimlilik ve rekabet gücünün artmasıyla ülke ekonomisinin güçlenmesine katkı sağlayacak olan mesleki yeterlilik belgesi için ilk sınavlarını gerçekleştirdiklerini ifade eden Abigem Direktörü İdil Teoman, Nitelikli ve belgeli işgücü istihdamının artması daha kaliteli ürün ve hizmet sunumunu yaygınlaştırarak yaşam standartlarımızın yükselmesini de destekleyecek olan mesleki yeterlilik belgesi için diğer branşlarda da sınavlarına hız kesmeden devam edeceklerinin altını çizerek 01.01.2019’dan itibaren, 5544 sayılı MYK kanunu ile, Mesleki Yeterlilik Belgesi almayan firmalara cezai işleme tabi tutulacaklarının hatırlatmasını yaptı.Teoman:” Antakya Ticaret ve Sanayi Odası – Doğu Akdeniz ABIGEM ve MEYBEM ile yapılan sözleşme ile bölgede tehlikeli ve çok tehlikeli sektörlere yönelik sınavlar düzenlenmektedir. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası üyesi Dapsan,Savkar,Uzman ve Yurtas firmalarının katılım sağladığı toplam 20 asansörcünün yazılı sınava katıldığı ve ardından uygulama sınavına geçtiği asansör ustaları, bakım ve onarım ustası mesleki yeterlilik seviye 4 belgesini almak için katılım gösterdiler. Alacakları belgeleri, yurtiçi ve yurtdışında kullanabilecekler. %100’ü devlet teşviki ile desteklenen sınavda katılımcılara başarılar diliyoruz.”dedi.
HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.