İNŞAAT MALİYETLERİ REKOR KIRIYOR

İNŞAAT MALİYETLERİ REKOR KIRIYOR

Yaşanan felaket sonrasında inşaat malzemelerinin deprem bölgelerinde fahiş fiyatlarla tüketiciye satılması tepkilere neden olmaya devam ediyor.

Mevcut evini güçlendirmek ya da kendine barınmak için bir ev yapmak isteyen depremzede vatandaşlar, fiyatlar karşısında çaresiz kalıyor. Öte yandan İnşaat malzemesi satıcıları, yüksek banka faizleri, malzeme fiyatlarındaki aşırı artış ve ekonomik sıkıntıların inşaat sektörünü durma noktasına getirdiğini söyledi. Depremden önce adeti 8 lira olan briketin şimdilerde 18 liradan satıldığını, bir torba çimentonun ise 90 liraya satılırken şimdilerde 140 liraya satıldığını belirten inşaat malzemesi satıcıları, “insanlar zorlanıyor ama bu dönemde almak zorunda olduğu için alıyor. Bizlerde bu fiyata aldığımız için bu fiyata satıyoruz. Ekstradan üzerine bir şey eklemiyoruz. Maliyetler çok yükseldi. Bazı müteahhit arkadaşlar devam eden inşaatlarını zor da olsa tamamlamaya çalışıyor. Yeni inşaata başlayanlar ise yok denecek kadar azaldı. Tamamlanan binaları ise satamıyoruz. Fiyatlar çok yükseldi. Satın alanın kredi çekerek alması lazım, ancak günümüz şartlarında o da çok zor. Ya kredi bulamıyor, bulsa da faizleri çok yüksek oluyor” açıklamasını yaptılar.

DENETİM NEREDE, VİCDAN NEREDE?

İlimiz Hatay başta olmak üzere inşaat malzemesi firmalarının yüksek olmasına tepki gösteren vatandaşlar “Depremden sonra herkes vicdanını kaybetmiş. Yardımcı olmak yerine daha fazla nasıl para kazanabilirim, krizi nasıl fırsata çeviririm derdine girmişler. Diğer illerde 100 lira olan şey bizde 1000 lira. Nerede vicdan? Nerede denetim? Nerede insanlık? Hiç tanımadığımız insanlar ve hatta aynı dili konuşmadığımız insanlar bizlere yardım eli uzattı. Bizlere destek olmaya çalıştı. Bizim memleketlimiz ise bizim üstümüzden iki katı para kazanma derdine düştü. Yazık çok yazık” siteminde bulundular. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.