ENFEKSİYON HASTALIKLARINA DİKKAT!

ENFEKSİYON HASTALIKLARINA DİKKAT!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üniversitelerin açılmasıyla birlikte toplu yaşanılan yurt, okul vb. alanlarda enfeksiyon hastalıklarının önlenmesi için alınması gereken önlemlere dikkat çekti. Koca’nın, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda yer alan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Selcan Arslan Özel, bu konuda dikkat edilmesi gereken hususları açıkladı. İşte uzmanın önerileri:
El Hijyeni: Öncelikle kişisel hijyenin ön planda olması gerektiğini vurgulayan Dr. Selcan Arslan Özel, el hijyeninin kritik olduğunu belirtti. El hijyeninin sağlanması için düzenli olarak ellerin yıkanması ve dezenfekte edilmesinin sağlanması ifade etti.
Temizlik ve Kişisel Bakım: Kişisel bakımın ihmal edilmemesi, düzenli duş alınması, kıyafetlerin düzenli yıkanması, bulunduğu ortamın temizliği konularına dikkat edilmesi hatırlatıldı.
Ortak Eşya Kullanımı: Toplu yaşam alanlarında ortak eşya kullanımının azaltılmasının gerektiğini vurgulayan Dr. Arslan, bu konuda dikkatli olunması diledi. Ortak kıyafet kullanımından kaçınılması gerektiğini ve bu şekilde uyuz gibi hastalıklarla karşılaşma riskinin azaltılabileceğini belirtti.
Ortak Kullanım Araçları: Ortak kullanılan malzemelerin kan yoluyla oluşan bulaşma riskini taşıdığını vurgulayan uzman, tıraş bıçağı, tırnak makası, diş bakımı gibi kişisel eşyaların hijyen kuralları gereği paylaşılmamasını ifade etti.
Solunum Yoluyla Bulaşan Hastalıklar: Kapalı yaşam koşullarının bulunduğu kış aylarında, solunum yoluyla bulaşan hastalıklara karşı dikkatli olunmalıdır. Odaların düzenli havalandırılması ve solunum yolu enfeksiyonu belirtilerini taşıyan kişilerin hemen doktora başvurması gereklidir. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.