İŞTE PROF. DR. UĞUR ŞAHİN’İN DOĞDUĞU EV

İŞTE PROF. DR. UĞUR ŞAHİN’İN DOĞDUĞU EV

Yeni tip korona virüse (Covid-19) karşı geliştirilen ve yüzde 90 başarılı olduğu bildirilen aşıyı üreten Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin’in çalışmaları, memleketi İskenderun’da hemşehrileri tarafından sevinçle karşılandı.

İskenderun’da uzun yıllar gazetecilik yapan Şahin ailesinin Kurtuluş Mahallesi’ndeki komşusu Sami Uygur (81), bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci’nin geliştirdiği aşının dünyada olduğu gibi Türkiye’de de herkese sevinç yaşattığını söyledi. Prof. Dr. Uğur Şahin ve ailesiyle 4 yaşına kadar aynı mahallede komşu olduklarını belirten Uygur, ailenin maddi imkansızlıklar nedeniyle önce Niğde’ye sonra da Almanya’ya gittiğini belirtti.

Uygur, ailenin Almanya macerasını şöyle anlattı: “Almanya’ya gitmeleri de çok ilginçtir. Göçmen olarak Almanya’ya gitmek istemişlerdi mektup yazmışlardı. Mektup gelmeden onlar Niğde’ye gitti. Daha sonra mektup İskenderun’a geldi. Mektubu da kimse olmadığı için kız kardeşim Nazmiye Cerrahoğlu Uygur tekrar Niğde’ye kendilerine gönderdi. Annesi Kadriye hanım da o mektubu teslim alarak Almanya’ya gittiler. Annesi zaman zaman İskenderun’a geliyor ve kapı komşusu olduğumuz için bize de uğruyordu hatta bir keresinde annem Uğur’u araba altında kalmaktan kurtarmıştı”

Uygur, “Uğur Şahin’in yapmış olduğu çalışmalardan gurur duyduklarını ifade ederek, “Doğduğu eve ve büyüdüğü mahalleye tekrar gelmesini, bizi ziyaret etmesini istiyoruz hatta o evle ilgilenip bir Uğur Şahin ismi verilebilir istimlak edilebilir, bence güzel olur” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.