JALE MARUFOĞLU ADAYLIĞINI AÇIKLADI

JALE MARUFOĞLU ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Hatay Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nda Çağdaş Demokratlar Grubu adına başkan adaylığını açıkladı.  Marufoğlu, yönetim kurulu üyeleri ile yapığı açıklamada; “Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu’nun belirlediği adaylar olarak, Yönetim, Disiplin  ve Denetleme kurulunda görev yapmak üzere  önümüzdeki dönem Hatay Odamızı yönetmeye talip olduk. Bu görevi bizi layık gören siz değerli üyelere çok teşekkür ediyoruz. 1993 yılından beri  29  yıldır muhasebe mesleğini bir fiil icra ediyorum. Bu mesleki yolculuğuma Antakya’da  İlk, orta ve lise öğrenimimi tamamlayarak başladım . Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünü bitirdim. Ardından sınavla mali müşavirlik belgesini aldım. Kaydımı yaptırdığım  2000 yılından bu güne kadar  Hatay mali müşavirler odası  adına yapılan  tüm faaliyetlerin içinde bulundum.. Beş dönem odanın çeşitli komisyonlarında, üç dönem TÜRMOB delegesi, üç dönem disiplin kurulu üyeliği, bir dönem yönetim kurulunda, başkan yardımcısı olarak görev aldım. Başladığım günden bu yana, mesleğime duyduğum sevgim ve inancım hiç bir zaman azalmadı. Haklarımıza sahip çıkmanın, dayanışma, birlik  ve beraberlik içinde olmanın önemini her zaman hissettim. Şimdi de, mesleki birikimleri ve idealleri olan, kurullara aday arkadaşlarımızla beraber, bu  birikim ve deneyimlerimizi oda üyeleriyle paylaşmak, mesleğimizin geleceğine katkı sunmak amacıyla  ve gurup üyelerimizin takdiri ile göreve talip olduk. Bizler tarihin en eski, ama insanlığın bugün de, gelecekte de hep ihtiyaç duyacağı bir mesleği icra ediyoruz.

MESLEĞİMİZE HAK ETTİĞİ DEĞERİ KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Mesleğimizin her anlamda hak ettiği değere kavuştuğu bir ortamı sağlamak, doğru şekilde tanıtmak, anlatmak; üyelerimiz arasındaki bağları güçlendirmek, kurumsal ilişkileri sağlamlaştırmak, meslektaşlarımızın koşullarını iyileştirmek, refahını yükseltmek, mesleki menfaatlerini korumak elbette temel önceliğimiz olacaktır. Yaşadığımız şehrin hoşgörü birlik ve beraberlik felsefesini içinde barından bireyler olarak; Odamızın hiçbir üyesine ayrım yapmadan, herkesi kapsayan, demokratik bir anlayışla; her üyemizin sözünü söylediği, karar süreçlerine aktif şekilde katılabildiği, şeffaf bir yönetim anlayışı sergilemek üzere geliyoruz. Üyelerimizin mesleki ve sosyal  haklarını korumak ve geliştirmek için çalışacağız. Geçmişin tecrübeleri  ışığında pratik, verimli eğitim süreçleri örgütlemek; komisyonlarımızı çok daha üretken hale getirmek en önemli hedeflerimizden biri olacaktır. Gelişen teknoloji ve  değişen koşullara ayak uydurabilmek için yenilenmeyi, meslek içi eğitimleri öne çıkaracak girişimlerde bulunmayı hedefliyoruz.. Mesleki haklarımızı ve üyelerimizin sosyal haklarını korurken kültürel, sanatsal etkinlikler düzenlemek, mesleğimiz ve meslektaşımızın yaptığı işin değeri ile ilgili farkındalığı artırmak için çaba harcayacağız. Mesleğimizi ve bizleri daha ileriye taşımak için rekabetin değil, dayanışmanın hakim olduğu bir çalışma yaşamının kurulması için çalışacağız. Genç meslektaşlarımızın karşılaştığı sorunların farkındayız. Mesleğimiz ile ilgili bilirkişilik uzlaştırmacılık ve denetim gibi ek iş  alanlarından yararlanabilmeleri için oda olarak gerekli eğitim çalışmalarını yapacak ve  yeni iş imkanlarının oluşturulması için her türlü girişimde bulunacağız. Yaşadığımız coğrafyada, ekonomik koşullar her geçen gün ağırlaşıyor. Tüm meslek mensuplarımız bu zor koşullardan fazlasıyla etkileniyor. Yıllardır taşıdığı sorumluluğun karşılığını alamayan meslek gruplarının başında geliyoruz. Meslek mensuplarımız kaldırılamayacak iş yükünün yanında, Tahsilat sorunu, beyan ve bildirimlerden kaynaklı sorunlar, yaşanabilir bir mali tatile sahip olamama, haksız rekabet  gibi kronikleşen pek çok sorunla mücadele etmeye çalışmaktadır. Bütün bu sorunlar pandemi dönemiyle beraber katlanarak büyümüştür. 3568 sayılı meslek yasasının acilen günün koşullarına uygun hale getirilmesi hususunda her türlü girişimleri yapmaya hazırız. Bu zorlukların üstesinden gelebilmek için meslek mensuplarının birlik ve beraberlik içinde olması gerekmektedir. Yönetim kurulu adayları olarak bütün üyelerimizi el ele vererek haklarımız için mücadele etmeye, omuz omuza dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz. Ekip çalışması kültürünün, kolektif üretimin ne kadar değerli ve ilerletici olduğunu bilerek hareket edeceğiz. “Ben” değil “biz” diyebilenler ; ülkemize, odamıza değer katabilir. Her koşulda “biz” diyeceğiz. Mesleğimizin Etik ve ahlaki ilkelerinden taviz vermeden, birlikte çalışacak, birlikte üretecek, birlikte yol yürüyeceğiz.

HATAY ODASINI YÖNETMEYE GELİYORUZ

Odamız kurulları, tüm üyelerimiz adına muhatap kurumlarla ilişkileri en iyi şekilde kurmaya devam edecek ve bu ilişkileri daha da geliştirecektir. Aynı zamanda diğer meslek örgütleriyle dayanışma içinde, kentimizin, ülkemizin sorunlarına dair çözüm üretme çabasını sürdürecektir. Mesleki haklarımıza sahip çıkarken soysal sorumluklarımızı ve yurttaşlık görevlerimizi de ihmal etmeyeceğiz. Bir parçası olmaktan onur duyduğumuz Çağdaş Demokrat Grubun uzun yıllardır biriktirdiği deneyimlerle ve ilkelerle çalışacağız. “Çağdaş, laik, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerini benimseyen, emek ve barıştan yana, yurttaşların eşitliğine inanan, ülkemiz ve toplumumuzun genel çıkarlarını göz ardı etmeden, meslek mensuplarımızın dayanışmasını, ekonomik ve sosyal olarak geliştirilmesini, mesleki örgütlerimizin daha güçlü olması ve daha verimli çalışmasını sağlamak” ilkesiyle yürüyeceğiz. Gençlerin enerjisi, deneyimlilerin birikimini harmanlayarak mesleğimizi geleceğe taşıyacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün laiklik ve eşitlik ilkelerini benimseyen Hatay  Çağdaş Demokrat muhasebeciler gurup üyeleri ;  Kadın meslek mensuplarının da eşit temsil edilmesi adına yıllardır çaba harcamış, kurul ve komisyonlarda yer almaları hususunda hassasiyet göstermiş ve bunu bir adım ileri taşıyarak 24 dönem genel kurulunda bir kadın başkan adayı çıkartarak kadınların her alanda verdiği var olma mücadelesine umut olmuştur. Mesleğimiz,  odamız ve ülkemiz için umutluyuz. Demokrasiye, barışa, birlik ve beraberliğe, laikliğe  olan bağlılığımızla, güzel günlere olan inancımızla Çağdaş Demokrat grup üyeleri olarak Hatay odasını yönetmeye geliyoruz” ifadelerini kullandı. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.