KAŞIKÇI: YAYLADAĞINI SAVUNDU

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı bir süre önce gündeme gelen kenevir üretimine ilişkin, açıklamalarda bulundu.

KAŞIKÇI: YAYLADAĞINI SAVUNDU

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı bir süre önce gündeme gelen kenevir üretimine ilişkin, açıklamalarda bulundu. Kaşıkçı açıklamasında Yayladağı’nın ellerinden alınan tütün üretiminin tekrar Yayladağı’na verilmesini istedi.Kaşıkçı Meclis Genel Kurulunda yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. Kaşıkçı “İlçemizin yeniden düzenlenen Kenevir ekim alanları içine alınması talebimizi TBMM’de ifade ettik. Tüm geçim kaynağı tütün ekimi olan ve maalesef getirilen kısıtlamalarla bu konuda mağduriyet yaşayan #Yayladağı’nın bu kapsama alınması çalışmalarımız devam edecektir.” sözlerini kullandı.Kaşıkçı “Sayın Cumhurbaşkanımız 13 Ocak 2019 günü Kenevir ekimiyle ilgili bir takım paylaşımlarda bulundu. Kenevir ekimi için bakanlıklara talimat verildiğini afyon ve kenevir ile ilgili bir takım kısıtlamalar olduğunu, kısıtlamaları yapanlarında cayır cayır afyon ektiğini biliyoruz. Bu kapsamda konunun yeniden değerlendirilmesi için Tarım Bakanlığına çalışma başlattığını ifade etti.  Yeniden bir sürecin başlayacağı bu dönemde bizlerde yeni ekim alanları içerisine Hatay’ın Yayladağı ilçesinin de dahil edilmesini istiyoruz. Uzun yıllar tütün ekimiyle hayatlarını devam ettiren Yayladağlıların elinden alınan bir kısıtlama ile hakları elinden alınmıştır. Tüm geçim kaynağı tütün olan ve bu hakkı da elinden alınan vatan millet sevdalısı Yayladağı’nın kenevir kapsamına alınmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. HABER: CANSU DİLEK

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.