HATAYLI VEKİLLER YİNE KARŞI KARŞIYA

HATAYLI VEKİLLER YİNE KARŞI KARŞIYA

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın öncülüğünü yaptığı ve meclisten geçmesi için seferber olduğu yasa tasarısına CHP’nin Hataylı milletvekilleri karşı çıktı.

Hükümetin TBMM’ye sunduğu ve dünden itibaren de görüşülmesine başlanan yeni basın yasasını, CHP’liler, “Dezenformasyon Yasası” şeklinde tanımladı. Hatay CHP’li Vekillerden Mehmet Güzelmansur ile İsmet Tokdemir, sosyal medya hesaplarındaki mesajlarıyla yasaya karşı olduklarını dile getiriyor. Güzelmansur, yasaya karşı mücadele verdiklerini şu sözlerle duyurdu: “TBMM Genel Kurulu’nda, iktidarın meclise sunduğu Dezenformasyon Yasası’na, yani sansür yasasına karşı CHP grubu olarak mücadele veriyoruz. Sansür yasasına hayır!”

Mehmet Güzelmansur, bir başka mesajında da şöyle dedi: “TBMM Genel Kurulu’nda çalışmalarımız bugünlük sona erdi. Yarın sansür yasasına karşı mücadeleye kaldığımız yerden devam edeceğiz.”

TOKDEMİR DE YASAYA KARŞI ÇIKTI

Milletvekili İsmet Tokdemir’in de yasaya karşı çıkan mesajı şöyle: “TBMM Genel Kurulu, ilk kanun tasarısı olarak ‘Sansür Yasası’ ile çalışmaya başlıyor. Sansür Yasası’na karşı CHP grubu olarak mücadele edeceğiz. Basın ve ifade özgürlüğü istiyoruz. Basınsız ‘Basın Yasası’na hayır diyoruz!” Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.