Meşale Gazetesi

KILIÇDAROĞLU’NU HATAY’A DAVET EDİYORUZ. HİZMET VAR MI YOK MU GEL GÖZLERİNLE GÖR!

Kılıçdaroğlu’nun Hatay’ın çukurlu yollarını, çöplerini, akmayan suyunu, Defne ilçesinde yaşanan kokuyu, şehir içi ulaşımda yaşanan kargaşayı, Başkan Savaş’ın yarattığı infialleri canlı görmeye bekliyoruz..

KILIÇDAROĞLU’NU HATAY’A DAVET EDİYORUZ. HİZMET VAR MI YOK MU GEL GÖZLERİNLE GÖR!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ankara’da partili başkanlarıyla bir araya geldiği toplantıda, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın adını ifade ederek, “Hatay’ın huzurlu bir kent olmasında Başkan Savaş’ın büyük emekleri var. Tarafsız hizmetler yaptı, orada birleştirici oldu” diye konuşması, diğer CHP’li Belediye Başkanlarının hoşuna gitmediği ve yüz ifadelerinin değiştiği iddia edildi.
Edinilen bilgilere göre, Türkiye’nin ve dünyanın başarılı belediye başkanları arasında gösterilen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in önünde Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri sarf etmesi, salonda ‘ŞOK’ etkisi yarattı ve diğer CHP’li başkanların yüzünün asıldığı öne sürüldü.
CHP’li Lütfü Savaş’ın bu sözlerle keyfi yerine gelirken, salondaki partililer, Genel Başkanları Kılıçdaroğlu’nu yüksek sesle eleştirerek, 4,5 yıl önce AK Parti’den CHP’ye mecburiyetten geçen Başkan Savaş’a ‘eyyam yapıldığını’ ileri sürdüler “Eskişehir ve İzmir gibi Başkanlarımız durmuşken, yaptıkları ortada iken Hatay’ın Başkanına çok fazla tevazu gösteren Genel Başkanımızı anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu tip söylemler partiye zarar verir ve diğer adaylar arasında ayrımcılık tartışmasını başlatır” diye Kılıçdaroğlu’nu eleştiri yağmuruna tuttular.
HATAY HİZMET FAKİRİ
Haber ekibimizin yaptığı araştırmalarda da, CHP liderine büyük tepki gösterildiği anlaşıldı.
Kılıçdaroğlu’nu televizyonlarda izlediklerinde duyduklarına inanamadıklarını öne süren bazı vatandaşlar, “Sayın Kılıçdaroğlu uzayda mı yaşıyor? Hatay’dan hiç mi haberi yok. İlimiz Hatay’ı 5 yıl hizmetten yoksun bırakan sonradan CHP’li olma HBB Başkanı Lütfü Savaş’ı neye dayanarak başarılı ilan etti. Acaba hizmetlerini takip etmiş mi? Burada Hataylıları dinlemiş mi?” diye Kılıçdaroğlu’na soru yönelttiler.
Vatandaşlar, Mart 2019 seçimlerinde başkan Savaş’ın yeniden aday olması halinde sandığa gömüleceğini iddia ederek, “İlk siyasi hayatına başka bir siyasi partide başlayarak ve o partiden Belediye başkanı seçilen daha sonra başarısız olduğundan dolayı aday gösterilmeyerek sonradan CHP’li olan Başkan Savaş birleştiriciymiş, tarafsız hizmet yapıyormuş şeklindeki söylemlerle Kemal Kılıçdaroğlu kimi kandırıyor. Hatay halkının bu sözlere karnı tok” diye Kılıçdaroğlu’na cevap verdiler.
HARBİYE-ANTAKYA DOLMUŞLARI ARASINDA RENK AYRIMI İDDİALARI
CHP’li HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın Harbiye-Antakya arasında ulaşımı sağlayan dolmuşlar arasında renk ayrımı yaptığını iddia eden vatandaşlar, “Siyah beyaz dolmuşları dağın eteği İzmir Caddesinden şehre girmesine izin verirken, mavi dolmuşların ise Kurtuluş Caddesinden şehre girmesine izin veriyor ve böylece yüzlerce dolmuş sahibini mağdur ediyor, bu ayrımcılık değil de nedir? Sonradan olma CHP’li HBB Başkanı Lütfü Savaş koltuğunu borçlu olduğu Samandağ, Defne ve Arsuz ilçelerini ciddi hizmetlerden 4,5 yıl yoksun bırakarak adil davranmamıştır. Defne İlçesinde bulunan köhnemiş arıtma tesisinden çıkan pis kokulara Defnelileri mahkum etmiştir ve beceriksiz bir yönetim anlayışı sergilemiştir. Burada yaşayan halkı aldatmış, sükutu hayala uğratmıştır” dediler.
BÜYÜKŞEHİRE 5 BİNE YAKIN PERSONEL ALDI, SADECE 250’Sİ CHP’Lİ!
Defne İlçesinin imar planının 4,5 yıldır yapılmadığını belirten vatandaşlar, Başkan Savaş’ın her konuda Defne’yi yalnız bıraktığını ve ihmal ettiğini ileri sürdüler.
Başkan Savaş’ın Hatay Büyük Şehir Belediyesine aldığı 5000’e yakın personel arasında CHP kökenli sadece 250 kişinin bulunduğunu savunan vatandaşlar, “FETÖ hainlerini Hatay Büyükşehir Belediyesinde cirit atmalarına imkan sağladığı için ayrımcı olduğu iddia ediliyor.
Ayrıca, CHP Milletvekili aday listesini değiştirmek suretiyle Hatay CHP’de yarattığı infial ile ayrımcı damgası vuruldu. Hatay örgütü tarafından kendisine ağır eleştiriler yöneltildi” dediler.
15 İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI BAŞKAN SAVAŞ VE EŞİ NAZAN SAVAŞ’IN BELİRLEYECEĞİ İDDİA EDİLİYOR
Başkan Savaş önümüzdeki Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Kılıçdaroğlu tarafından ısrarla ikinci kez HBB adayı gösterileceğinin netleştiğini bildiren vatandaşlar, iddialarına şöyle devam ettiler:
“Hatta Başkan Savaş’ın Hatay’da bulunan 15 CHP İlçe Belediye Başkan adayını belirlemekte yetkili kılındığı iddia ediliyor. Bu iddia doğru ise CHP lideri Kılıçdaroğlu parti meclisinden ve MYK’dan aldığı aday belirleme yetkisini Hatay için Başkan Savaş’a devretmiş olduğu anlaşılıyor. Öyle sanılıyor ki Başkan Savaş 15 ilçede aldığı bu yetkinin bir kısmını eşi Nazan Hanım’a devredeceği ve Hatay’daki adayları eşiyle birlikte belirleyecekleri iddiası kulislerde dolaşıyor” diye sözlerini tamamladılar.
Haber: Kazım Çaylı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.