GERÇEK HAYATTA SUÇ OLAN DİJİTALDE DE SUÇTUR

GERÇEK HAYATTA SUÇ OLAN DİJİTALDE DE SUÇTUR

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman Türk halkının örf ve adetlerine aykırı yayınların hedefindeki Tiktok heyetini sorduğu sorularla köşeye sıkıştırdı. Tiktok’taki aykırı yayınların kabul edilemez olduğunu kaydeden Yayman TikTok, heyetini yaşananlar üzerine Dijital Mecralar Komisyonu’na davet etti. Bugün saat 11.00’da başlayan toplantıya TikTok Avrasya Yöneticisi Emir Gelen ve ekibi de katıldı. Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, “Siz de bir babasınız, amcasınız, dayısınız bu yayın açma ile ilgili şahsi ve kurumsal düşüncenizi açıklar mısınız?” sorusu ile TikTok’un savunmasını istedi.

YAYMAN: GERÇEK HAYATTAKİ SUÇLAR SOSYAL MEDYA İÇİN DE GEÇERLİ

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Dijital Mecralar Komisyonu’nu Başkan olarak şu sözlerle açtı: “Biz hükümet olarak sansür ve yasak odaklı bir düşünceye sahip değiliz. Dijital bir çağda yaşıyoruz. Ancak kimse bir agorada, kent meydanında soyunarak para toplayamıyor ise, bu nasıl kabul edilebilir değilse, bu mecralarda da böyle bir şey kabul edilemez. Temel düşüncemiz nettir, gerçek hayatta suç olan ne varsa sosyal medyada da suçtur.”

TİKTOK AVRASYA YÖNETİCİSİNE ZOR SORU: SİZ DE BİR BABASINIZ

Yayman, saha sonra sözü TikTok’a bıraktı. Yayman’ın, “Siz de bir babasınız, amcasınız, dayısınız bu yayın açma ile ilgili şahsi ve kurumsal düşüncenizi açıklar mısınız?” sorusu dikkat çekti. Yayman, TikTok’taki son olaylar sonrası yüzlerce mail aldığını, yüzlerce kişinin telefon açtığını, çoğu kişinin kapatılmasını istediğini söyledi. TikTok’un savunmasını bu şekilde yapması gerektiğini söyledi. TikTok Avrasya Yöneticisi Emir Gelen, klasik bir açıklama yapmak yerine soru cevap yapmayı düşündüğünü belirtti. Gelen, kısa bir konuşmanın ardından, komisyon üyelerinin sorularını yanıtladı.

TİKTOK HEYETİ SAVUNMA YAPTI

Gelen’in TikTok ile ilgili gelen eleştirilere şu yanıtı verdi: “Gerçek şu ki milyarlarca içerik burada milyonlarca insan tarafından üretiliyor. Ülkemizin kanunları, beklentilerine uyum sağlamaya azami özen gösteriyoruz. Bundan sonra da azami özen göstereceğiz. 3,5 yaşında bir kız çocuğu babası olarak ben de komisyon üyeleri gibi bu hassasiyeti paylaşıyorum. TikTok, aylık 1 milyar ziyaretçi alıyor. Moderasyon ekibimizin yüzde 4,5’u Türkçe biliyor. Türkiye bu anlamda 5.sırada. Hem teknoloji hem de insan gücünden yararlanıyoruz.”Milletvekili Yayman’ın başkanlığındaki heyet konuyla ilgili değerlendirmelerini sürdürecek. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.