Kırmızı ışıkta geçen yayaya ceza yağdı!

Kırmızı ışıkta geçen yayaya ceza yağdı!

Kırmızı ışıkta geçen yayaya ceza yağdı!

Hatay’ın İskenderun İlçesinde Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik büro ekipleri kent genelinde yayalara yönelik yaptığı kırmızı ışık denetiminde birçok vatandaşa ceza yazdı, uyarlarda bulundu.Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen genelge doğrultusunda İskenderun’da trafik polisleri kentin en işlek caddelerinden Şehit Pamir’de başta olmak üzere belirli noktalarda yayalara yönelik kırmızı ışık uygulaması yaptılar.

Yayalara kırmızı ışık yanması durumunda geçmeye çalışanlara uyarılarda bulunan trafik polisleri ikazlarının yanı sıra uymayanlar ceza yazdı. Hem cezayı yiyen hem de kırmızı ışıkta beklemeden geçmek isterken bekletilen vatandaşlar uygulamanın doğru olduğunu söylediler.Trafik polisleri vatandaşlara genel bilgileri vererek yayalar için yanan kırmızı ışıkta geçilmeyeceğini ve yeşil ışık yandığında geçebileceklerini belirtti. Uzun süren uygulamada birçok vatandaş şaşkınlık içerisinde ne yapacağını bilmezken bazıları kırmızı ışığın varlığından bir haber direk yolun ortasına girmeleri dikkat çekti.Öncelik yayanın yaklaşımını vatandaşın yanlış algıladığına da dikkat çeken polis memuru vatandaşlara bu konuda da trafik ışıklarının olmadığı yerde yaya geçitlerinin bulunduğu yerde yayanın öncelik hakkına sahip olduğunu onun dışında lambalarda araç ve yayaların trafik kurallarına uyma zorunluluğu olduğunu anlattı. HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.