MADENİ 5 TL’LER PİYASADA

MADENİ 5 TL’LER PİYASADA

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü Darphane Daire Başkanı Şenol Yıldız, 2024 yılı sonuna kadar 850 milyon adet madeni 5 TL’nin piyasaya sürüleceğini açıkladı. Yıldız, mevcut durumda piyasaya sürülen 5 TL’lik madeni paraların sayısının 20 milyonu geçtiğini belirtti.

Cumhuriyet’in ilanından sonra Türkiye’nin ilk madeni parasının tasarımını üstlenen Mesrur İzzet Bey tarafından 3 Ağustos 1924’te tedavüle giren ilk madeni para anısına yapılan değerlendirmede Yıldız, günlük ortalama 2,5 milyar adet üretim kapasiteleri olduğunu ve Kartal’daki yeni yerleşkenin hem kapasite artırımı sağladığını hem de ana merkezin yedek hattı olarak işlev gördüğünü ifade etti.

Yıldız, Cumhuriyet’in 100. yılı anısına 100 milyon adet 5 TL basılıp piyasaya sürüldüğünü belirterek, “2024 sonuna kadar hedefimiz 850 milyon adet madeni 5 TL’nin piyasaya sürülmesidir. Ayrıca 400 milyonun üzerinde 50 kuruş ve 7 milyon adet 25 kuruş üretim hedefimiz bulunuyor. Bu hedefler, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda belirlenmiştir” dedi. Haber Merkezi  

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.