MALİ MÜŞAVİRLER TALEPLERİNİ HAYKIRDI

MALİ MÜŞAVİRLER TALEPLERİNİ HAYKIRDI

Türkiye’nin 81 ilinden gelen Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler, TÜRMOB’un çağrısıyla Ankara’da bir araya gelirken, Hataylı mali müşavirler de Ankara Anıtpark’ta hazır bulundu.

CHP Hatay milletvekili Nermin Yıldırım Kara da meslektaşlarını yalnız bırakmayarak destek verdi.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, meslektaşlarının yaşamış olduğu sıkıntıları dile getirerek şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin dört bir yanından, 81 ilden gelen mali müşavir ve muhasebeci meslektaşlarımızla birlikte, çatı örgütümüz TÜRMOB’un daveti ve öncülüğüyle, Hatay SMMO üyelerimizle Anıtpark’ta bir araya geldik. İktisadi faaliyetin sürekliliğini sağlayan meslekler arasında başı çeken mali müşavir ve muhasebeciler olarak, bizlerin de talepleri var. Enflasyon muhasebesi uygulamasına geri dönülmesi, kanun ve mevzuatın karmaşıklığı gibi sorunlar, hepimizin ortak şikayetlerinden sadece bazıları.

REKLAM ALANI

Mali müşavirler ve muhasebeciler olarak;

Mücbir sebep halinin, deprem bölgesinde koşullar normale dönünceye kadar uzatılması

Enflasyon muhasebesinin yıllık uygulanmasını,

Beyan ve bildirim süreçlerinin sadeleştirilmesini

E-Defterlerin yıllık düzenlenmesinin hayata geçirilmesini

Kurumlar Vergisi, Muhtasar/SGK, KDV-1 ve KDV-2, E-Defter, Birinci Geçici Vergi, TÜİK Anketleri ve yıllık işletme cetvelleri için yeni bir takvim hazırlanmasını

Resmi tatillerle çakışan beyan sürelerinin tatil süresi kadar uzatılmasını,

KOSGEB desteklerinden yararlanma konusunda düzenlemeler yapılmasını

Muhasebeci ve mali müşavirlerin sosyal haklarının kamu kuruluşlarıyla eşit düzeye çıkartılmasını talep ediyoruz.”Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.