YELOĞLU, AK PARTİ HATAY’I TOPARLIYOR

YELOĞLU, AK PARTİ HATAY’I TOPARLIYOR

AK Parti Hatay 2019 yerel seçiminde Hatay’da bulunan 15 ilçede 11 ilçe belediyesini kazandı. Hatay Büyükşehir Belediyesinde meclis çoğunluğunu elde etmesine rağmen HBB Başkanlık seçimini 100 bin küsur oy farkı ile kaybetti. Halbuki yerel seçimlerden 1 yıl önce yapılan milletvekilliği seçimlerinde Hatay’ın 11 milletvekilinden beşini kazanarak Hatay’da birinci parti olmuştur.

Ama Hatay Büyükşehir seçiminde yaşanan hezimet AK Parti Hatay’da ciddi bir durağanlığa neden olmuştur. Yerel seçimlerden hemen sonra Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve merkez yönetimi yaptığı değerlendirmeler sonrasında Hatay İl Başkanlığına hem bürokrasi tecrübesi bulunan hem de daha önce 5 yıl süre ile Antakya Belediye Başkanlığını başarıyla yapmış, tecrübeli siyasetçi Mehmet Yeloğlu’nu atadı. Bana göre bu son derece isabetli bir atamaydı ama kısa süre sonra,  siyaset sürecine adeta ölü toprağı seren koron virüs salgını başladı. Yaklaşık 6 aydır devam eden bu salgın süreci İl Başkanı Yeloğlu’nun partiyi toparlama çalışmalarına ciddi şekilde engel oldu. Ama Yeloğlu, başarılı siyasi tecrübesini ortaya koyarak 15 ilçe kongresinin yapılmasını başarıyla sağladı. Üstelik 15 ilçe kongresinde hiçbir adaylık kargaşası yaşanmadan gerçekleşti.

Tabi bu süreçte AK Parti’den kopan Deva ve Gelecek Partilerinin AK Parti duvarlarından sökmek istediği sağlam tuğlalara sahip çıkan il başkanı Yeloğlu, buna karşılık çürük elmaların partiden gitmesine bilerek göz yumdu. Bu süreçte Hatay siyaset tarihine adını altın harflerle yazdırdığına inanıyorum. Ancak bu arada il başkan yardımcısı Şemsettin Günay’ın emeklerini de unutmamak olduğuna inanıyoruz. Siyaset tecrübesi ve usta yazarlık deneyimi oldukça yüksek olduğunu iyi bildiğim Şemsettin Günay, Hatay kamuoyunun önüne çıkmaktan özenle kaçınıyor, daha çok Kızılay’da üstlendiği kutsal görevle Hatay kamuoyunun önünde görüyoruz. Buna rağmen Şemsettin Günay’ın İl Başkanı Yeloğlu’nun siyaset kulvarında çok ciddi yönlendirdiğini düşünüyorum.

İl Başkanı Mehmet Yeloğlu ve sağ kolu Şemsettin Günay parti içerisinde bazı siyasi tüccarların önüne set çektiklerini anlıyorum. Bu yüzden her ikisi de parti içerisinden ve dışından akıl almaz eleştirele maruz kalıyorlar. Hatta parti içerisinde bazı seçilmişlerin eleştirilerine muhatap oluyorlar. İşte parti aracılığı ile rant peşinde koşan bu çevreler şimdi il başkanı Mehmet Yeloğlu ve Şemsettin Günay’ı oradan söküp atmak için yoğun bir karalama kampanyasına başlamış durumdalar. Önümüzdeki günlerde yapılacak AK Parti Hatay İl Kongresinde bu iki ismi diskalifiye etmek istiyorlar. Hatta bu evrelere eski ve yeni bazı milletvekillerinin el altından destek verdiğini biliyoruz. Bu çevrelerin Yeloğlu ve Günay ‘’ileride bizim önümüzü keserler, siyasette önümüze geçerler’’ şeklinde ciddi bir endişe içerisinde olduklarını da tahmin ediyorum.

Siyasetin doğasında olan bu parti içi rekabet anlayışı daha önce AK Parti’de perde arkasında ceyran ederdi. Ancak bugün açıkça zuhur etmiş şekilde ve alenen yapılıyor.  Örneğin bazı eski ve yeni milletvekilleri ve bazı partili kesimler Antakya eski ilçe başkanı Ramazan Alpaslan’ın Mehmet Yeloğlu’nun yerine il başkanı olarak ikame etmek için Bizans vari oyunlara başvuruyorlar.

Dolayısıyla bu süreç böyle devam ederse AK Parti Hatay, sol partilerin temel hastalığı olan ve herkesin birbirinin ayağını aşağıya çektiği, kapaksız yengeç sepeti hastalığına yakalanabilir. Bu yengeç sepeti hastalığı siyasette yaşadığımız korona salgınından çok daha tehlikelidir. Üstelik bu hastalık AK Parti’nin siyaset kültürüne ve anlayışına uymayan bir hastalıktır.

Sonuç olarak;  AK Parti Hatay’da karar sahibi olanlar, şapkalarını önlerine koyarak düşünmeli ve bu süreçte il başkanı Yeloğlu’nun çevresinde kenetlenmelidir. İl kongresine sayılı günler kala İl Başkanı Mehmet Yeloğlu’na karşı girişilen ayak oyunları, AK Parti Hatay’a onarılması mümkün olmayan ciddi zararlar verebilir.

Parti içi siyasette entrikalar, ayak oyunları ve katakülleler ne partiye ne de kimseye başarı getirmiyor. Dünya ve Türkiye siyaset tarihi bu örneklerle doludur. FERİT LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.