MHRS’TE YENİ UYGULAMA

MHRS’TE YENİ UYGULAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde (MHRS) yeni bir uygulamanın hayata geçirileceğini duyurdu. Buna göre, randevu sahiplerinin randevudan önceki gün saat 23.59’a kadar onay vermesi gerekecek. Ayrıca, randevu alıp gelmeyenlerin 15 gün içinde yeniden randevu alması da kısıtlandı.
Koca, Kabine Toplantısı’nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Randevu aksaklıkları ve kapasite sorunlarının hastanelerde en önemli konulardan biri olduğunu belirten Bakan Koca, bu sorunları çözmek için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.
Randevu alan ancak gelmeyenlerin sayısının önemli bir sorun olduğunu vurgulayan Koca, yeni tedbirlerin kademeli olarak hayata geçirileceğini ve yapılacak yaptırımların arttırılacağını söyledi. Özellikle randevu iptallerinin son dakikada yapılması nedeniyle ortaya çıkan atıl kapasitenin önüne geçmek için çözümler üretileceğini dile getirdi.
Bakan Koca, son açıklamalarda randevu alıp gelmeyenlerin sayısının ocak-mart dönemini kapsayan 3 aylık zaman diliminde 6 milyon kişi olduğunu belirtti. Bu durumu düzeltmek için randevu iptallerinin kontrol altına alınacağını ve atıl kapasitenin etkin bir şekilde kullanılacağını ifade etti.
Yeni uygulamaya göre, randevu sahiplerinin randevu öncesinde onay vermeleri gerekecek ve bu onayın saat 23.59’a kadar yapılması zorunlu olacak. Onaylanmayan randevular için başkalarına randevu verilecek ve böylece atıl kapasitenin azaltılması hedefleniyor. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.