MULLAOĞLU: TEDAŞ HATAY’A CEZA KESİYOR

MULLAOĞLU: TEDAŞ HATAY’A CEZA KESİYOR

CHP Hatay Milletvekili Av. Servet Mullaoğlu, Toroslar EDAŞ firmasının Hataylı vatandaşlara numarataj yoluyla adeta ceza kestiğini belirtti.

Milletvekili Mullaoğlu konuyla ilgili yayınladığı açıklamada; “Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş., depremzede vatandaşlara kendi bağladığı elektriği kaçak kabul ederek ceza kesiyor. Depremler sonrası neredeyse tüm Hatay’da enerji nakil hatları zarar görmüş ve kentin birçok noktasında elektrikler kesilmiştir. Daha sonra konteynerlerde yaşamaya başlayan vatandaşlarımıza abonelik olmaksızın elektrikler bağlanmış ve yerleşim sahiplerinde numarataj almaları ve aboneliklerini yaptırmaları istenmiştir. Vatandaşlarımız numarataj almak için Hatay Büyükşehir Belediyesine başvurduğu halde şu ana kadar henüz numarataj verilmemiştir. Gelinen süreçte ise birçok vatandaşımıza elektrikleri kaçak kullandıkları gerekçesi ile ciddi miktarlarda cezalar gelmektedir. Yani elektrik dağıtım şirketi kendi bağladığı elektriği kaçak kabul ederek vatandaşları mağdur etmekte ve ödemeleri imkânsız ücretler talep etmektedir. Hiçbir mantıklı gerekçesi olmayan bu vicdansız uygulamadan vazgeçilmelidir. Devlet depremzede vatandaşının yanında olması gerekirken, kendi hatasının faturasını bile mağdur vatandaşlarımıza çıkarmaktadır. Bu insanlar tatil yaparken keyfi elektrik kullanmamıştır. Deprem sonrası hayata tutunabilmek, zaruri ihtiyaçlarını gidermek için elektrik, su kullanmıştır. Üstelik abonelik işlemleri yapılıncaya kadar dağıtım şirketi kendi elektrik bağlamıştır. Şimdi bunu kaçak kabul etmek depremzede vatandaşı soymaya çalışmakla eşdeğerdir. Yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz! Bu akıl dışı uygulamadan vazgeçin. Bu faturaları halkımızın ödemesi mümkün değildir ve de ödemeyecektir” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.