NARENCİYE BAHÇESİNİ HALKA AÇTI “1 KİLO SATARSAM HARAM OLSUN”

NARENCİYE BAHÇESİNİ HALKA AÇTI “1 KİLO SATARSAM HARAM OLSUN”

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Karlısu Mahallesi’nde yaşayan Selahattin Dokuzoğlu adlı vatandaş toplama maliyetini dahi karşılamayan narenciye bahçesindeki ürünleri halka açtı.

Hatay’ın bereketli topraklarında yetişen mandalinanın bahçe fiyatı 2 TL’ye kadar düştü. İşçi maliyetini bile karşılamayan ürünü üreticiler, dalında çürümeye bıraktı. Hatay’da yetişen mandalinada bu yıl rekolte beklenenin üstüne çıktı. Hasadın başlamasıyla birlikte mandalina fiyatı bahçede 2 TL’ye kadar düştü. Birçok üründe araya komisyoncuların girmesiyle bahçe fiyatıyla market fiyatında yaşanan fark mandalinayı da vurdu. Büyükşehirlerde mandalina fiyatı 20 TL’ye kadar çıkarken, bu durumdan en olumsuz etkilenen de üreticiler oldu. Ürün fiyatının işçi maliyetini karşılamaması üzerine üreticiler mandalinayı dalında çürümeye bıraktı. Hataylı Selahattin Dokuzoğlu adlı vatandaş işçilik maliyetinin kilogram başına 2 TL olduğunu belirterek, “Fiyat diye bir şey yok ürün dalında kaldı. Malların yüzde 80’i çürüdü. Diğer mallar da dalında kaldı çürüdü. Satış da yok, tüccar da yok. Şu an burada 1 TL-2 TL fiyatında. İşçilik parasını kurtarmıyor. Kilo başına 2 TL işçilik parası geliyor” dedi.

“MİSAFİRLERİME DAĞITIYORUM”

Dokuzoğlu bahçesinde yetiştirdiği mandalina, limon gibi narenciye ürünlerini halka açtı. Bahçesindeki narenciye çeşitlerini dileyen vatandaşlara vermeye hazır olduğunu söyleyen Selahattin Dokuzoğlu, “Narenciyenin rezil olduğu bir sezon yaşıyoruz. Kilosuna 3 liradan fazla vermiyorlar. Verilen para çok komik. Eğer bir kilo dahi satarsam haram olsun. İhtiyacı olan gelsin bedava veriyorum. Gelen misafirlere dağıtıyorum. Gelsin Hataylılar bedava alsınlar. Bari bir işe yarasın” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.