NARENCİYEYİ DEVLET SATIN ALSIN

NARENCİYEYİ DEVLET SATIN ALSIN

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay’da narenciyenin dalında çürümesini önleyecek bir öneriyi TBMM gündemine taşıdı.

Tüm bölgeye yetecek narenciye üretilmesine rağmen maliyetlerden dolayı dalında kalan narenciyenin tüketiciye doğrudan buluşmasını sağlamak amacıyla söz alan Milletvekili Güzelmansur yaptığı konuşmada; “Teşekkür ederim Sayın Başkan. Hatay mandalina üretiminde Türkiye 1’incisi ancak üreticiler gelir kaynağı olan narenciye bahçelerinde ağaçlarını kesiyorlar çünkü narenciye para etmiyor. Dörtyol, Erzin, Arsuz, Defne ve Samandağ’daki narenciye üreticileriyle yaptığım görüşmelerde üretici “Yirmi iki yıldır iktidarın bir kere bile narenciye üreticisini savunduğunu görmedik. Narenciye para etmiyor, dalında kalıyor; kendi emeğimiz, alın terimiz dalında yok oluyor. Mandalina bahçelerini halka açtık, gelsin yesinler; isteyen gelsin, ağaçlarımızı kessin, alıp evine götürsün, kışlık odununu çıkarsın.” diyor. İktidar ne zaman çiftçinin alın terinin yanında olacak? Narenciye üreticisine destek olun. Bakanlık ya narenciye ihracatını teşvik etsin ya da narenciyeyi alsın Tarım Kredi Kooperatiflerinde satışa sunsun” ifadelerini kullandı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.