OLMADI LÜTFÜ OLMADI

HAYVAN PAZARI AÇILIŞINDA AYIRIM YAPILDI İDDİASI…

OLMADI LÜTFÜ OLMADI

HBB’nin CHP’li Başkanı Lütfü Savaş’ın geçtiğimiz günlerde açılışını görkemli ve şaşalı bir şekilde gerçekleştirdiği Üzüm Dalı Mahallesi’nde bulunan hayvan pazarı açılışında bazı çevrelerin bilerek açılışa davet edilmediği belirtilerek açılış töreninde ayırım yapıldığı iddia edildi.
Açılış töreninde sadece kendi çevresinde bulunanların davet edilmesi vatandaşın gözünden kaçmadı. Hatay’da tarım ve orman bakanlığınca ruhsatlandırılmış ilk hayvan pazarı olma özelliğine sahip Üzümdalı canlı hayvan pazarı ve entegre mezbahanın açılışına sadece Hatay vali yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Büyükşehır Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Büyükşehır Belediyesi genel sekterleri Mehmet Maden, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Antakya Ticaret Borsası Başkanı Alı Celal Mursaloğlu ve CHP’li meclis üyeleri katılırken ATSO, HESOB, kasaplar odası gibi kurumların davet edilmemesine anlam veremeyen vatandaşlar ise CHP’li Savaş’ın ayrım yaptığını iddia ettiler.
HBB BAŞKANI SAVAŞ’A STK’LARDAN BÜYÜK TEPKİ
Açılışı gerçekleştirilen tesisin kapasitesi 568 büyükbaş ve 810 küçükbaş hayvan olduğu açıklanırken, sosyal tesisleri ve sağladığı diğer imkânlarla bölgenin uzun süre gerekli ihtiyacını karşılayacağı açıklanan tesisinin kurdelesini kendi yandaşlarıyla kesen Savaş’ın ilçelerde bulunan besicileri görmezden gelmesi ve sivil toplum örgütlerini hiçe sayması çok sayıda sivil toplum kuruluşunun tepkisine neden oldu. 29 bin 199 m2’sı açık alan üzerinde kurulu olan 5000 m2’si kapalı küçük baş hayvan kapasitesine sahip olduğu iddia edilen canlı hayvan pazarı entegre mezbahası açılışına davet edilmeyen ATSO, HESOB ve Kasaplar Odası’nın yanı sıra Defne, Samandağ, Kırıkhan, Reyhanlı ve Hassa Akbez besiciler de davet edilmedi. Hayvancılık sektörünü temsil eden kuruluşların açılış törenine davet edilmemesi kamuoyun da tepkiyle karşılandı.
HABER: FERİT LİF

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.