ÖLMEMİZ Mİ LAZIM?

ÖLMEMİZ Mİ LAZIM?

Hatay’da devam eden yıkım faciaları vatandaşların da can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor. Su sıkılmadan, gerekli güvenlik önlemleri alınmadan devam eden yıkımlar kenti toz bulutuna çevirirken, plansız yıkımlar nedeniyle de araç sahipleri ve yayalara hemen her gün canlarından olmaktan son anda kurtuluyor. Yolların ortasına herhangi bir önlem olmadan yıkılan binalar, zaten zor ilerleyen trafiği tam anlamıyla tıkarken, araç sahipleri de duruma isyan ediyor.

ÖLMEMİZ Mİ GEREKİYOR?

Önceki gün Ekinci Mahallesi’nde araçların yoğun şekilde geçtiği caddenin ortasına yıkılan binadan araçlar son anda kurtuldu. Herhangi bir uyarı tabelası dahi konulmayan yola yıkılan bina tüm sokağı dumanla kaplarken, vatandaşlar sistemsiz yıkıma tepki gösterdiler. Vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda, “Vatandaşların canını hiçe sayan kural tanımayan bu yıkım firmaları daha nereye kadar bu şekilde gidecek. Hiçbir kurala uymayan, vatandaşın canını önemsemeyen, tek çıkarı betonu ayrıştırdıktan sonra alacağı demir olan bu firmalar Hatay’a hiçbir fayda sağlayamaz. Hatay Valiliği’nin derhal bu firmaları denetlemesi ve uymadıkları kurallardan dolayı gerekli cezai işlemlerin uygulanması gerekmektedir. Bizler her gün acaba hangi yük kamyonu bize çarpacak diye düşünmek zorunda değiliz. Yetkililerin bu konuda duyarlı olmaları başta Hatay Valiliği olmak üzere tüm yetkili belediyelerin denetim mekanizmalarını harekete geçirmeleri gerekmektedir” ifadelerini kullandılar.

REKLAM ALANI

YETERİNCE ÖLDÜK DAHA FAZLA ÖLMEK İSTEMİYORUZ

6 Şubat depremlerinde çok sayıda yakınını kaybeden Hataylı vatandaşlar, yıkım firmalarının zulmünün sona ermesini istiyor. Yıkımların su kullanılarak ve tozu en aza indirerek yapılmasını, yerinde ayrıştırma yapılmadan bir an önce molozların kent içinden kaldırılmasını, şehir dışlarında ise doğaya zarar vermeden belirlenen alanlarda ayrıştırma yapılmasını isteyen vatandaşlar, Hatay’ın kısa sürede ayağa kalkması için tüm STK’ların da bu konuda duyarlı olmalarını ve gerekirse eylem yapmalarını istiyor. Haber:Kazım ÇAYLI

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.