ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİNİ TANITTI

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİNİ TANITTI

Yeni kurulan ve bünyesinde Antakya, Dörtyol, İskenderun, Serinyol ve Kilis orman işletme şefliğini barındıran Hatay Orman Bölge Müdürlüğü, basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

ÖZDEMİR: SON TEKNOLOJİ KULLANIYORUZ

Toplantıda konuşan Hatay Orman Bölge Müdürü Ali Özdemir yaptığı açıklamada, “Hatay Orman Bölge Müdürlüğü olarak yangına 1. derecede hassas bir coğrafyadayız. Bölge Müdürlüğümüz olarak orman yangınlarında etkili bir mücadele ortaya koyuyoruz. Orman yangınlarıyla hem havadan, hem karadan, teknolojinin son imkânlarını kullanarak mücadele ediyoruz.

Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde 19 Yangın Ekibi, 120 orman yangın işçisi, 24 arazöz, 7 su tankeri, 34 ilk müdahale aracı, 8 iş makinesi, 2 helikopter,  34 mobil su tankı, 1 treyler kara gücünü oluşturuyor. Bölgemiz sınırlarında 8 adet gölet, 41 su toplama havuzu, 2 baraj, 51 su kaynağı bulunmaktadır. Ayrıca hizmet alımı yoluyla 2 adet yangın ekibi (15+1) alımı yapılarak yangın ekiplerimiz güçlendirilmiştir. Ormanlarımız 4 Yangın Gözetleme Kulesinde personellerimiz tarafından, 5 adet mobil kamera, 3 adet sabit kamera ile 7/24 takip ve kontrol edilmektedir. Orman yangınlarına havadan da müdahale etmek için 2 adet kiralık yangın söndürme helikopteri bulunmaktadır” dedi.

EKİBİMİZ TAM DONANIMLI HALE GETİRİLMİŞTİR

Özdemir açıklamasının devamında, “Hatay ve Kilis illerimizde bu yıl içerisinde vatandaşlarımızın yoğun talebi ile 1043 sertifikalı gönüllü eğitimi, 54 çoban/avcıya bilgilendirme, 78 köylüye önleyici eğitim, 415 askerimize orman yangınlarında müdahale etmek üzere eğitim verilmiş olup, gönüllü sertifikaları dağıtılmıştır. Ayrıca 19 Yangın Ekibimizde çalışan personellerimiz yenileme ve bilgilendirme eğitiminden geçirilmiş olup, orman yangınlarına donanımla hale getirilmiştir. Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından orman yangınlarında kurtarma ekibi olarak kurulan ORKUT Ekibimiz 1 Mühendis, 1 Orman Muhafaza Memuru ve 10 işçi her an hazır kıta olarak görevlendirilmiştir” diye konuştu.Yapılan toplantının sonunda yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikata orman işletme araçlarının yanı sıra helikopterle de destek verildi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.