YOLLARIMIZ OSMANLI ÇINARLARIYLA GÜZELLEŞTİRİYOR

YOLLARIMIZ OSMANLI ÇINARLARIYLA GÜZELLEŞTİRİYOR

Hatay  genelindeki karayolu çevresine ekilen çınar ağaçlarının   güzellikleri ortaya çıkmaya başladı.Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın girişimleri sonucunda, Antakya- Kırıkhan- Hassa – Yayladağı- Reyhanlı- Arsuz – Samandağı  çevre yolu kenarlarına tam tamına 50 bin çınar ağacı ekildi. 3 yıl önce ekilen  Çınar ağaçlarının büyümesiyle  kara yolları apayrı bir güzelliğe bürünmeye başladı.

OSMANLI ÇINARLARI BÜYÜYOR

1920’li yıllarda  Fransızların   ektiği çınar ağaçlarının yoğun olduğu  bölgede,  Osmanlı Çınarlarının ekimine ağırlık verildi. Ekilen  çınar ağaçları büyümeye başladı ve yeşil görüntüler  etrafa güzel manzaralar saçmaya başladı.Hatay karayollarında seyahat edenler ise  çınar ağaçlarının yeşil görüntülerine hayran kalmaya başladılar. Vatandaşlar 5 yıl sonra ağaçların çok daha büyüyeceğini ve kartpostal gibi manzaralar olacağını söylediler.. Üç yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen yol kenarlarında fark edilmeye başlayan Çınar ağaçları vatandaşların beğenisini kazanıyor..

OSMANLI ÇINARLARI GELECEĞİ SÜSLEYECEK

Hatay’ın bir çok karayolu çevresinde  çınar ağaçlarının dikimine öncülük yapan Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman Hassa yolu üzerinde çınarların gölgesinde yaptığı açıklamada “Bölgemizde  çok uzun zaman geçmesine karşın halen Fransızlar döneminin izleri  bulunuyor. Biz kendi çınarlarımızı yani Osmanlı Çınarlarını ekerek geleceğimize güzel ve  temiz  bir  miras bırakacağız. Bu çınarların dikimini yapan gözü gibi koruyan Orman Genel müdürlüğümüze ve Hatay orman teşkilatımıza sonsuz teşekkür ederim” sözlerini kullandı. Üç yıl öncesi ekilen çınar ağaçlarının büyümeye başladığına dikkat çeken Milletvekili Yayman “Karayollarının etrafına ektiğimiz çınar ağaçları  çevreye yeşillik saçmaya başladı.  Yakın zamanda  daha büyüyecek ve  sanki bir orman yolunda yürüyüş yapıyor gibi sürücülere   seyahat güzelliği sunacak. “ dedi..Osmanlı çınarlarının   kuşlar içinde bir yuva olacağına dikkat çeken Milletvekili Yayman “Seyahat eden insanlarımız çoğu zaman çınar  ağacı altında oturup  dinlenebilecek. Osmanlı Çınarları her yönden  insanımıza güzellik  katacak, gelecek nesillerimize  yemyeşil bir çevre bırakmanın huzurunu yaşayacağız. Yüzyıllar geçse de Osmanlı çınarları  yaşayanlar tarafından taktir görecek ve tabiata çok büyük hizmet etmiş olacağız. Nesilden nesile aktarılan örnek bir hizmete imza atacağız” ifadelerini kullandı.Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.