RAMAZAN ALPASLAN, KONUYU YARGIYA TAŞIDI!

Hatay Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Av. Ramazan Alpaslan, Antakya eski otogarının satışını adli mercilere taşıdı.

RAMAZAN ALPASLAN, KONUYU YARGIYA TAŞIDI!

Hatay Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Av. Ramazan Alpaslan, Antakya eski otogarının satışını adli mercilere taşıdı. Yaptığı yazılı açıklamada eski otogar satışının, hukuka, Belediye Kanununa, yönetmeliklere, şehircilik ilkelerine ve kamu yararına aykırılığı olduğunu belirten Alpaslan, şunları söyledi ; Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından ilan edilen Antakya ilçesi 5. Mıntıka 4591 nolu parsel nolu 106 adet dükkan ve 6.150,00 m2 açık alan olmak üzere toplam 9.415,26 m2 yüzölçüme sahip arsa vasıflı taşınmazın (eski otogar alanı), satışı yoluyla ihale edilmesine ilişkin işlemin hukuka, Belediye Kanununa, yönetmeliklere, şehircilik ilkelerine ve kamu yararına aykırılığından dolayı iptaline ilişkin Hatay İdare Mahkemesine müracaatta bulundum. Yapılan ihale işlemi Büyükşehir Meclisinden onay alınmaksızın, idarenin keyfi uygulamasıyla gerçekleşmektedir. Dava yoluna gitmeden önce Hatay’ın siyasi iklimine uygun bir şekilde Büyükşehir Belediye Başkanlığına hukuka aykırı yapılan ihale işleminin durdurulması ve iptal edilmesi için talepte bulunulmuş ve bu talep karşılık görmediğinden dava açma zaruriyetimiz ortaya çıkmıştır.” ifadelerine yer verdi. HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.