SICAK DAHA DA ARTACAK!

SICAK DAHA DA ARTACAK!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan değerlendirmelere göre, ülkenin büyük bir bölümünde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklarının artmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıklar bir haftalık süreçte Akdeniz Bölgesi başta olmak üzere Marmara, Ege ve Karadeniz’in kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredecek. Önümüzdeki günlerde beklenen en yüksek sıcaklıkların Hatay’da 33-34, Osmaniye 35-37, Kahramanmaraş 39-40 derece olması bekleniyor.
Yapılan uyarıda, ayrıca yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11.00 ilâ 16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.


HATAY’DA SICAKLIKLAR SON 30 YILLIK ORTALAMANIN ÜSTÜNDE
İskenderun Teknik Üniversitesi İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Sakallı da Hatay’ın Ağustos başına kadar mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkla boğuşacağına dikkat çekerek, “Hava sıcaklıkları Hatay ve çevre iller için son 30 yıllık ortalamanın üstünde seyretmeye devam edecek. Ağustos ayının başlangıcına kadar hava sıcaklıkları bu şekilde devam. Ortalamanın 6-10°C üstündeyiz. Yeşili yakmak yerine, acilen yeşillendirmeye başlanmalı. Bütün ülke bu konuda seferberlik ilan etmeli” dedi. Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.