SOLĞUN’DAN PROJE OKULLARINDAKİ ATAMALARA TEPKİ

SOLĞUN’DAN PROJE OKULLARINDAKİ ATAMALARA TEPKİ

Türk Eğitim Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Solğun, torpilistan olarak nitelendirdiği proje okullarında gerçekleşen atamalara tepki gösterdi.

Proje okullara yapılan öğretmen ve yönetici atamalarındaki skandallara değinen Solğun; “Proje okulları öğretmen ve yönetici atama bakımından tam bir fiyasko görünümdedir. Her türlü adaletsizliği görmek mümkün. Atanmanın bir ölçütü yok. Adamı olan koltuğu kapıyor. İl Milli Eğitim Müdürlükleri maalesef arka bahçe görünümünü veriyor. Yine Milli Eğitim Bakanlığı bu hususta bir irade ortaya koyamıyor. İki yıldır yapmak istediklerini icraata dökemiyor, bocalayıp duruyor. Adaletsizliğin olduğu yerde eğitimde kalite ve verim beklemeyin. Eğitim Çalışanı arkadaşların en büyük beklentisi ADİL bir yönetimdir. Bu da liyakatsiz ve hakkaniyetsiz atamalarla yerle bir ediliyor. Hatay İl Milli Eğitim’de proje okullarına yapılan yeni atamalarda 2.artist Osman vakasını yaşıyoruz. Tamamen bir yapının arka bahçesi olmuş. Bu da deprem yaşamış Hatay için hiç yakışık almamış. Eğitim çalışanı arkadaşlar için motivasyon depremine sebep olmuştur. Sahada verilen vaatlerin uygulayıcısı konumuna düşülmüş. Maiyetinizde binlerce çalışan var. En iyisini tespit etmek o kadar zor mu? Ama eğitimcilerin size karşı inanç ve güvenlerini kaybetmelerini sağlamakla zor olanı başarıyorsunuz. Öğrencisi sınavla alınan bu okullara öğretmen ve yönetici de sınavla atanmalı. Haksızlıklar ortadan kalkmalı, adalet yerini bulmalıdır. Yanlışımız var ise kullandığınız kriterleri de yayınlayarak kamuoyunu bilgilendirebilirsiniz.

Bu vesileyle üniversite ile ilgili bir konuyu da dile getirmek istiyoruz. Bir sendikanın şube başkanını genel sekreter atayarak sendikal rekabeti ortadan kaldıran anlayışı doğru bulmuyoruz. Üniversite yönetiminden daha adil bir adım bekliyoruz. Rekabeti ortadan kaldırmayınız. Eşit şartlarda yarışma ortamının bozulması sağduyulu herkesi rahatsız etmektedir” ifadelerini kullandı.Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.