TEK DİLEĞİMİZ BU ŞEHRİ AYAĞA KALDIRMAK

TEK DİLEĞİMİZ BU ŞEHRİ AYAĞA KALDIRMAK

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, bir televizyon kanalında Hatay’daki son durumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Hatay’da yapımı devam eden ve yapılacak konutlar, kaldırılmayan enkaz binalar gibi önemli konulara açıklık getiren Yayman: “Tek dileğimiz bu şehri el birliğiyle beraber ayağa kaldırmak” dedi.

EN BÜYÜK YIKIM HATAY’DA OLDU

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman programda yaptığı açıklamada: “ Hep söyledik; bu bir deprem değil, bu bir kıyamet. Bir kez daha ölenlere rahmet diliyorum. Bu depremin adı merkezi Kahramanmaraş olsa da bu depremin en büyük yıkım yaptığı yer Hatay oldu, Antakya oldu. Burası, İstanbul’da Beyoğlu’nu düşünün, İstiklal Caddesi’ni ya da Beyazıt Meydanı… Orası gibi büyük bir meydan çok hareketli, binlerce insanın olduğu caddeydi. Şimdi gördüğünüz gibi hiç kimseler yok ve her taraf yıkık, enkaz altında.

HATAY’IN ACISI ÇOK BÜYÜK

6 Şubat’ta bu yana ne hissediyorsun, neler yaşadı, ne oldu? Yine böyle yağmurlu bir havaydı. 90 saniye süren bir deprem. Kâinatın depremi bu. Deprem değil kıyamet. O günden bugüne geçen günlere baktığımızda ‘Ben ne anladım Hüseyin hocam. Sen ne diyorsun?’ dediğinde, ben sadece şunu söylüyorum; Susmak istiyorum ve ağlamak istiyorum. O kadar derin duygular yaşadık. O kaybettiklerimiz, yakınlarımız, gençler, çocuklar, anneler, aileler… Ben burada siyasetçi kimliğimle değil, Hatay’ın bir çocuğu olarak söylemek istiyorum. Gerçekten Hatay’ın acısı çok büyük. Hatay’da çok büyük bir yıkım yaşandı. İnşallah tek dileğimiz bu şehri el birliğiyle beraber ayağa kaldırmak.

ENKAZLAR NİYE HALA DURUYOR?

Burası hikayesi olan bir şehir… Dolayısıyla bu zonda, lokasyonda tarihi yapılar vardı. ‘Tescilli kültür varlığıdır! İzinsiz müdahale edilemez!’ Burada ne olacak? Tek tek işaretlenecek, tek tek numaralandırılacak ve bunlar kaldırılacak, yeniden buralar yapılacak. Evler yapılacak mı, yapılmayacak mı? Pek çok tartışma vardı. Bütün Türkiye gördü ki, deprem bölgesinde konutlar yapıldı. Hatay’da 40 bin konutun temeli atıldı. 10 bin tanesi teslim ediliyor. 20 bin tanesi hemen 1 ay içinde teslim edilecek. Sonra 10 bin tanesi yine teslim edilecek. Bunlar yeter mi, yetmez.” dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.