TÜRK-İŞ AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRINI AÇIKLADI

TÜRK-İŞ AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRINI AÇIKLADI

TÜRK-İŞ, her ay düzenlediği “Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması”nın Ocak 2024 sonuçlarını açıkladı. Araştırma, çalışanların geçim koşullarını belirlemek ve temel ihtiyaçlardaki fiyat değişikliklerinin aile bütçesine etkilerini ortaya koymak amacıyla yapılıyor.
Ocak ayına ait sonuçlara göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için gereken gıda harcaması tutarı, açlık sınırını 15 bin 48 lira olarak belirledi. Bu tutar, asgari ücretten aylık iki bin lira daha fazla.
Gıda, giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen yoksulluk sınırı ise 49 bin 19 lira olarak hesaplandı.
Araştırmaya göre, bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ise aylık 19 bin 630 lira olarak belirlendi. Bu rakam, temel ihtiyaçlar için yapılması gereken harcamaların yanı sıra bireysel yaşam giderlerini de içeriyor. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.