GSYH’DE HATAY ILK 10’DA YOK!

GSYH’DE HATAY ILK 10’DA YOK!

Gayri Safi Milli Hasıla’da 81 il içinde ilk 10’a giremeyen İlimiz HATAY, vergi tahakkukunda Türkiye 8.si, vergi tahsilatında Türkiye 8.si oldu..

Gayri Safi Milli Hasıla’da 81 il içinde ilk 10’a giremeyen İlimiz HATAY, vergi tahakkukunda Türkiye 8.si, vergi tahsilatında Türkiye 8.si oldu. 2019’da Türkiye’de kişi başı gelir 9213 dolar olurken, 11 il bu rakamı aştı. Sırasıyla; Kocaeli, İstanbul, Ankara, Tekirdağ, İzmir, Bursa, Bilecik, Yalova, Eskişehir, Manisa ve Kırklareli’de kişi başı gelir, Türkiye ortalamasını geçti. Bu listede ilimiz Hatay yok. Ankara, Tekirdağ, İzmir, Bursa, Bilecik, Yalova, Eskişehir, Manisa, Kırklareli ve Antalya, kişi başı gelir ortalamasına en yakın aday iller oldu. Bunlar arasında da Hatay yok.

Türkiye’nin ulusal ölçekteki Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) istatistikleri, üç ayda bir Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanıyor. Her ne kadar, son yıllarda il düzeyindeki verilerin yayımlanma sıklığı artsa da, bu notun yayımlandığı tarihte 2019 il düzeyi GSYH verileri daha açıklanmamış ve bu verilerin ne zaman açıklanacağına dair bir takvim paylaşılmamıştı.

Geçmiş yıllarda da yaşanan il düzeyindeki veri ihtiyacını takiben, kısa adı TEPAV olan Türkiye Ekonomi Politikaları Vakfı tarafından, ilk defa 2016 yılında 81 ilin GSYH değerleri gece ışıkları aracılığıyla tahmin edilmişti. Bu güncel çalışma için, yine gece ışıklarıyla, 81 ilin 1992-2019 dönemindeki GSYH değerleri tahmin edildi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.