TÜRKİYE EMEKLİLERE EN AZ HARCAMA YAPAN ÜLKELERDEN

TÜRKİYE EMEKLİLERE EN AZ HARCAMA YAPAN ÜLKELERDEN

Devrimci İşçi Sendikaları Araştırma Merkezi (DİSK-AR) , Türkiye’nin emekliler için kamu harcamalarında dünya genelinde en az kaynak ayıran ülkelerden biri olduğunu açıkladı. Devrimci İşçi Sendikaları Araştırma Merkezi’nin (DİSK-AR) Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) verilerine dayandırdığı rapora göre, sosyal koruma (sağlık dahil) için dünya genelinde ortalama GSYH’nin yüzde 19,3’ü oranında kamu kaynağı ayrılırken, bu oran Türkiye’de yalnızca yüzde 10,5 olarak belirlendi.

Raporda, emekli harcamalarının GSYH’ye oranının dünya genelinde yüzde 7,9 olduğu, Türkiye’de ise bu oranın sadece yüzde 4,3 olduğu vurgulandı. En fazla bütçe ayıran ülkeler sırasıyla İtalya, Yunanistan ve Fransa olarak sıralandı.

Çalışma ekonomisi uzmanı profesör Aziz Çelik, DİSK-AR raporunu değerlendirerek, “Devletin sosyal güvenliğe daha fazla katkı yapması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’de bütçeden sosyal güvenliğe ayrılan kaynaklar oldukça az” dedi. Çelik, Türkiye’deki emekliler için kamu harcamalarının GSYH’ye oranının Orta Batı Asya ülkeleri ortalaması olan yüzde 4,5 ile kıyaslandığında bile düşük olduğunu belirtti. Ayrıca, Doğu Avrupa için bu oranın yüzde 9,3, Batı Avrupa için ise yüzde 11,3 olduğunu hatırlattı.Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.