YAYMAN: HATAY’IN ANAVATANA KATILMASI BİR DESTANDIR

YAYMAN: HATAY’IN ANAVATANA KATILMASI BİR DESTANDIR

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman Hatay’ın Anavatan’a katılışının 85. yıldönümü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı.Hatay’ın binlerce yıllık tarihiyle adeta bir kültür bahçesi olduğunu, bu kültürde yaşayanların esarete boyun eğmeyeceklerinin 85 yıl önce bir kez daha kanıtlandığının altını çizen Yayman Hatay’ın anavatana ilhakının emsalsiz bir destan olduğunu da sözlerine ekledi. Milletvekili Yayman mesajında; “Hatay Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsi meselesiydi. Şimdi 85 milyon Türk milletinin meselesidir. Depremde çok acılar çektik. Şimdi hedefimiz Hatay’ımızı yeniden ayağa kaldırmaktır.

HATAY’IMIZI BİRLİKTE AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Vekil Yayman, Bulunduğu konum itibariyle stratejik öneme sahip bir coğrafyada bulunması nedeniyle tarihte yaşamış sekiz ayrı medeniyete ait zenginlik unsurlarını üzerinde barındıran Hatay, bir tarih ve kültür bahçesidir. Tarihten gelen zenginliğini karşılıklı hoşgörü ve sevgi iklimiyle buluşturmayı başaran Hatay ilimiz, dünyada eşine az rastlanır bir güzelliği yaşatmayı başarabilmiş özel bir ilimizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün ‘40 Asırlık Türk Yurdu Ecnebi Elinde Esir Kalamaz’ diyerek üstlendiği Hatay meselesi; 2 Eylül 1938 tarihinde Hatay Devleti’nin kurulmasına kadar devam eden süreç ile devam etmiş ve 85 yıl önce Hatay Devleti Meclisi’nin farklı kökenden 40 milletvekilinin oybirliğiyle aldığı vatanperver bir kararın ardından Hatay, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ili olmayı tercih etmiştir. Şimdi bizlere düşen görev bu şehri yeniden ayağa kaldırmak inşa ve ihya etmektir..

REKLAM ALANI

NİCE 85 YILLARA

Hatay, bizlerin ve bizden sonraki nesillerin üstün çabalarıyla yeniden eski güzel günlerine dönecektir. Vatanseverlik ve milletine duyduğu büyük bağlılıkla 85 yıl önce Anavatan’a iltihak eden Hatay insanı da, tüm dünyaya örnek olan sevgi, hoşgörü ve kardeşlik ikliminden aldığı güç ve inançla daha mutlu bir geleceği kararlılıkla inşa etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Hatay’ın Anavatan’a katılışının 85’inci yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu milli davaya hizmet eden Tayfur Sökmen ve kahraman yol arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, tüm Hataylıları en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.