YURT DIŞI E-TİCARET İÇİN YENİ VERGİ BAŞLADI

YURT DIŞI E-TİCARET İÇİN YENİ VERGİ BAŞLADI

Yurt dışı e-ticaret alışverişlerine yönelik yeni bir vergi düzenlemesi yürürlüğe girdi. 4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun bazı maddelerinin uygulanması hakkında alınan karar kapsamında, yurt dışından yapılan alışverişlerde vergi oranları önemli ölçüde artırıldı.

Yeni düzenlemeyle birlikte, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden gelen kargolarda uygulanacak vergi oranı yüzde 30 olarak belirlenirken, AB dışındaki ülkelerden gelen kargolarda bu oran yüzde 60 olarak uygulanacak. Ayrıca, yurt dışı e-ticaret sitelerinden yapılacak hızlı kargo alışverişlerinin vergi muafiyeti limiti 150 eurodan 30 euroya düşürülmüş durumda.

Bu değişikliklerin, yurt dışı alışverişlerde maliyet artışına neden olması bekleniyor. Yeni düzenleme, vergi oranlarındaki farklılıklar ve limit değişiklikleriyle birlikte, e-ticaret alışverişlerinde önemli etkiler yaratabilir.Yetkililer, uygulamanın yürürlüğe girmesiyle birlikte vatandaşların alışverişlerinde bu yeni vergi düzenlemelerini göz önünde bulundurmasını öneriyor.Haber Merkezi 

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.