Meşale Gazetesi

31 MART’TAN SONRA PARTİ ROZETİMİZİ ÇIKARIP HATAYLI ROZETİMİZİ TAKACAĞIZ

Hatay’ın layık olduğu üst lige taşıyacak projelerin konuşulduğu programda Güler, çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Hizmetten mahrum bırakılan bir Hatay var önümüzde. Baktığınız zaman yollar, alt yapı, üst yapı, mezbahane, sivrisinekle mücadele dâhil hepsi konuştuğumuz konular. Ne yazık ki 5 yılda bir adım ilerlemeyen Hatay’da hala alt yapı ve suyu konuşuyoruz.” dedi.

31 MART’TAN SONRA PARTİ ROZETİMİZİ ÇIKARIP HATAYLI ROZETİMİZİ TAKACAĞIZ

15 ilçeye eşit hizmet gelecek

31 MART’TAN SONRA PARTİ ROZETİMİZİ ÇIKARIP HATAYLI ROZETİMİZİ TAKACAĞIZ

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı İbrahim Güler, katıldığı televizyon programında Hatay’ın gelecekteki  vizyonuna dair önemli ipuçlar verdi: “Biz 31 Marttan sonra parti rozetimizi çıkarıp Hataylı rozetimizi takacağız ve 15 İlçemize de eşit hizmet götüreceğiz. Parti ayırımı yapmadan oy verdi, ya da vermedi sorgulamasını yapmadan adaletli davranarak Hatay’ı bir bütün olarak değerlendireceğiz.”

Yaklaşan yerel seçimler hakkında Hatay’ın gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan İbrahim Güler  2019 yılının yeni bir başlangıç olduğunu ve güzel bir geleceğin 31 Mart’ta başlayacağını belirtti.

Hatay’ın layık olduğu üst lige taşıyacak  projelerin konuşulduğu programda Güler, çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Hizmetten mahrum bırakılan bir Hatay var önümüzde. Baktığınız zaman yollar, alt yapı, üst yapı, mezbahane, sivrisinekle mücadele dâhil hepsi konuştuğumuz konular. Ne yazık ki 5 yılda bir adım ilerlemeyen Hatay’da hala alt yapı ve suyu konuşuyoruz.” dedi.

BÜYÜKŞEHİRİN BÜTÇESİ NEREYE HARCANDI?

Bir kentte yapılan hizmetlerin % 83’ü büyükşehrin, büyükşehrin bütçesi % 60 yani bu da yılda 1,5 katrilyona mukabil oluyor. Bu para ile ne yapıldı hiçbir şey. Peki, bu bütçe ne oldu? Bu kadar mazeret, bu kadar hikâye, bu kadar yalan, dolan sonunda bu para ne oldu? Sadece birilerine PEŞKEŞ çekildi.

HATAY’IN  15 İLÇESİNE  DE EŞİT HİZMET

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal’ın ‘’Her ilçeye eşit hizmet götürebilecek misiniz?”  sorusunu  ileten sunucuya yanıt veren Güler, “Biz 31 Marttan sonra parti rozetimizi çıkarıp Hataylı rozetimizi takacağız ve 15 İlçemize de eşit hizmet götüreceğiz. Parti ayırımı yapmadan oy verdi, ya da vermedi sorgulamasını yapmadan adaletli davranarak Hatay’ı bir bütün olarak değerlendireceğiz. Mevcut Belediye Başkanı ne yazık ki kişisel hesaplarına göre hareket etti ve CHP’de olan ilçelere dahi doğru düzgün hizmet götürmedi.”

SAMANDAĞ MEYDAN SAHİL YOLU PROJESİ

Samandağ sahilinin içler acısı durumundan duyduğu üzüntüyü dile getiren İbrahim Güler; ” Samandağ meydan sahil yolu için özel bir projemiz var. Arsuz’dan Samandağ arası yol Çevlik’e kadar olan kısmı bitecek. Protokol imzalandı. Açılışını 29 Ekim’de yapacağız inşallah. Biz söylediğimiz şeyi  yaparız. Samandağ stratejik özellikler taşıyor bu projeler bittiğinde emek nasıl yapılıyor proje nasıl yapılıyor tüm  Hatay görecek” şeklinde konuştu.

LÜTFÜ SAVAŞ ÇALINTI PROJELERİ YAPSAYDI YİNE HİZMET DERDİK

“Teksas’daki bir görüntüyü alıp işte size bunu yapacağım demek insanlarla alay etmek değil midir?” şeklinde konuşmasını sürdüren Güler,” Bu vatandaşla dalga geçmektir. Evet, bu çalıntı projeler en azından  hayata geçirilmiş olsaydı yine de hizmet geldi diyebilirdik. Ne yazık ki Hatay halkı kandırılmıştır, kandırılmaya da devam etmektedir.”

‘BAŞKAN OLUNCA HERKESİ İŞTEN ÇIKARACAK’  İFTİRALARINA TOKAT GİBİ YANIT

“Göreve gelince belediye ve HATSU çalışanlarını işten çıkaracak”  iftiralarıyla ilgili İbrahim Güler, “Büyükşehirin başına gelince herkesi işten çıkartacak iftirasını  yayıyorlar, ben bir emekçiyim emek ve alın terini biliyorum, simit satarak okul hayatımı tamamladım. Bu nedenle tüm belediye çalışanlarına ve HATSU çalışanlarına söylüyorum. Mesaisine gelip alnının teriyle çalışanlar rahat olsunlar. Mesaiye gelmeden maaş alanlar ve  Mehmet Çaparali  hariç elbette! Milletin parasıyla altın rozet yaptırıp eşe dosta dağıtmanın bu sadece bir örnek hesabını biz soracağız. HATSU’da çalışanlarının da içi rahat olsun. Bekledikleri ikramiyeleri  de göreve gelir gelmez vereceğiz. Biz işçinin alın terini emeğinin hakkını kimseye çiğnetmeyiz. Belediye çalışanlarına 1000 TL ikramiye dağıtılırken HATSU çalışanlarına 53 TL dağıtılmış bu haksızlığı gidereceğiz.  ” açıklamasında bulunarak son noktayı koydu.

‘LÜTFÜ SAVAŞ BENİM HASMIM DEĞİL’

Biz Lütfü Savaş ile hasım değiliz diyen Güler,  “Sayın Mustafa Varank Bakanımın geldiği bir toplantıya Sn. Lütfü Savaş geç kalmıştı. Protokolde yer kalmadığı için Savaş, ayakta kalmıştı. Hiç düşünmeden yerimi ona verdim. Çünkü o şartlar ne olursa olsun Hatay’ın Belediye Başkanıdır. Ben olaylara daima saygı çerçevesinde bakmaya özen gösteriyorum. Sonuç olarak bu bir bayrak yarışı milletin takdiri bizden yana olursa tüm parti rozetlerini bir yana bırakarak adaletli hareket edeceğim. Hatay’ın birliği huzuru Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığından daha önemlidir.”

HATAY ‘DA HDP CHP’ YE DESTEK AMAÇLI ADAY ÇIKARTMADI

CHP – HDP ittifakının gündeme getirilmesini de soran sunucuya Güler, “Daha önce Hatay’da aday çıkartan HDP,  bu seçimlerde aday göstermeyerek CHP’ ye açık destek vermiştir HDP eş başkanının şöyle bir söylemi var ‘’ Güney Doğu’da Doğu Anadolu bölgelerinde seçimi kazanacağız.  Batıda Ak Parti ve MHP yi kaybettireceğiz. Ve buradan verdiğimiz her oy Cizre’ye selam olarak gidecektir demişti. Bende şöyle söylüyorum ‘’Kürdistan’ı çok istiyorlarsa Kürdistan Kuzey Irakta oraya gidebilirler’ ’demiştim. Cumhurbaşkanımız bir şey söylüyorsa boşuna söylemiyor. Eğer HDP yasal bir parti ise CHP niçin açıktan ittifak yapmıyor. Hatay’da Sn Lütfü Savaşı desteklemek amaçlı aday çıkartmadılar. Bu millet ideolojisi ne olursa olsun bu ülkeyi bölmeye çalışan, göbeği başka yere bağlı olan devlete çapraz bakan bir siyasetin uzantısı ile beraber ortak kol kola yürüyen belediye başkanına da 31 Mart’ ta cevabını verecektir. Çünkü Hatay’dan vatan haini çıkmaz.”

1 YILLIK ACİL EYLEM PLANI İLE ALTYAPI SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Son olarak Hatay ve projelerinden bahseden İbrahim Güler, “Asi Nehri şehrin varoluş simgesidir. Asi pek çok noktasından kanalizasyon sızıntılarına maruz kalıyor. Bu yüzden biz önce alt yapı diyoruz. Biz nehir projemize 1 yıllık acil eylem planı çerçevesinde ortaya koyacağımız alt yapı yatırımlarından hemen sonra başlayacağız ve 8 ayda yapımını tamamlayacağız.  Kentin tüm ilçelerinde, turizm, ulaşım, Millet Bahçesi, spor, tarım, ticaret gibi her alanda bölgenin ihtiyacına göre hazırlanmış birçok projelerinin daha olduğunu bunları zamana yaydıklarını söyleyen Güler, Hatay’ı karış karış gezerek hem Cumhur İttifakını hem de Proje lansmanlarımızı anlatıyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.