Meşale Gazetesi

4. ALTINÖZÜ ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI FESTİVALİ DİJİTAL PLATFORMDA DÜZENLENECEK

4. ALTINÖZÜ ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI FESTİVALİ  DİJİTAL PLATFORMDA DÜZENLENECEK

Hatay ve Altınözü ilçesinin Tarım Ekonomisinde önemli bir yeri olan Zeytin ve Zeytinyağı’nın tanıtımı için Hatay Valiliği himayelerinde Altınözü Kaymakamlığı, Altınözü Belediyesi ve Antakya Gastronomi Derneği organizasyonu ile bu sene 4’nücüsü düzenlenecek Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali 30 Ekim 2020 tarihinde Covid-19 salgını nedeniyle dijital platformda gerçekleştirilecek.

Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali ile ilgili yapılan açıklamada “Zeytin ve Zeytinyağı üretiminde önemli bir paya sahip olan ilçemiz mevcut birçok zeytin çeşidinin aynı zamanda gen kaynağıdır. Bu nedenle bölgenin gelecekte önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden biri olabilmesi temel hedeflerimiz arasında yer alması nedeniyle; Altınözü Zeytin ve Zeytinyağını ülke genelinde tanıtmak, üreticiler arasında ilçemizin önemli tarım ürünlerinden biri olan Zeytinin önemine dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla Zeytin ve Zeytinyağı Festivalini düzenlenmekteyiz.

Binlerce yıllık tarih ve kültür birikimiyle eşsiz bir ilçe olan Altınözü ilçemiz, doğal güzellikleri, kültürel dokusu ve tarihi değerleriyle turizm konusunda önemli bir yere sahiptir.  Altın Zeytin Cam Seyir Terası, Ters Ev, Zipline, Asma Köprü, Altınözü Yunushan Roma Nekrpol Alanı, Koz Kalesi, Tokaçlı Zeytin Müzesi, Kırkgöz Mağaraları ve inanç turizmiyle Altınözü ilçemizi, ülkemizde hızla gelişen turizm sektöründe daha ön plana çıkartarak, turizm alanında hak ettiği noktaya getirmek festivalimizin hedefleri arasındadır.

30 Ekim 2020 Cuma günü festival programı; Sezonun ilk Zeytin Hasadı ile başlayacak program, Yemek Uzmanı ve Yazar Sahrap Soysal, Yemek Uzmanı Suheyl Budak ve Antakya Gastronomi Derneği Başkanı Ünal Kahraman tarafından sergilenecek Gastro Show ile devam edecektir. Daha Sonra;  Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi, Altınözü Yerel Zeytin Çeşitleri, Altınözü Zeytinyağı ile Yapılan Yemekler, Hatay Turizminde Yeni Rota Altınözü ve Altınözü Zeytin ve Zeytinyağının İnsan Sağlığına Faydaları hakkında dijital platformda söyleşiler gerçekleştirilecektir.” denildi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.