İSKENDERUN’U BU ZİHNİYET İL YAPAMAZ

İSKENDERUN’U BU ZİHNİYET İL YAPAMAZ

İskenderun’un il olması fikrini her sıkıştığında ortaya atarak İskenderunlulara hayal satan İskenderunlu yöneticiler bu zihniyetle İskenderun’u il yapamaz.

Hatay Meş’ale Gazetesi olarak her zaman Cumhur İttifakı Belediyesi olması dolayısıyla çıkarsız olarak haberlerine gazetemizde yer verdiğimiz İskenderun Belediyesi ile ilgili eleştiri yapma hakkımızın da olduğunu düşünüyoruz. İl olmanın ne denli meşakkatli bir iş olduğunu herkes bilmektedir. Bu çerçeveden bakıldığında henüz İskenderun ilçe iken kronikleşen sorunlarını çözemeyen zihniyetin, il olması halinde İskenderun’u ne hale sokacağı gayet ortadadır. İskenderun henüz en temel sorunlarını dahi çözemeyen bir zihniyet tarafından yönetilmekte, bugün alınan kararlar yarın iptal edilmekte ve halka açıklama dahi yapılmamaktadır.

İL OLMA HAYALİ YENİDEN HORTLATILDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, Ahlat’ta yaptığı konuşmada “Sayın Devlet Bahçeli’nin önerisi ve Cumhurbaşkanımızın beraber verdiği kararla Türkiye’nin il sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda Ahlatımızı da bu şehirler arasına alacağız” dedi.

MHP lideri Bahçeli, partisinin 10 Mayıs 2022 tarihli grup toplantısında Türkiye’deki göçmen sorunundan söz ederken “Elbette Türkiye yol geçen hanı, göçmen kampı değildir. Demografik özellikleri, sosyal dokusu korunmalıdır. Bunlara titizlik gösteriliyorken yabancı düşmanlığını teşvik edenlerin tuzaklarına da uyanık olmak şarttır. Biz il sayısı 100 olan, nüfusu da 100 milyona ulaşmış bir Türkiye hedefliyoruz” demişti. Uzun yıllardır İskenderunlular il olma umudunu korurken, bugün yapılan açıklama sonrası, her platformda İskenderun İL olması yönünde açıklamalarda bulunan bir isim sosyal medya sayfasından, “İskenderun’un şehrimizin il olması için Ankara’dan bir mesaj geldi yakın bir tarihte il olabiliriz. Şayet olursak çokta harika olacak. Tek sorun bizi bu sevda da yalnız bırakanlar biz yaptık diyecek yine hadi hayırlısı” paylaşımında bulundu.

Bu paylaşımın ardından il olma hayallerini yeniden hortlatanlar İskenderunlulara hayal satanlar ve İskenderunluların duygularıyla oynayanlardan başkası değildir.

Biz her ilçe gibi İskenderun’un da örnek ilçe olmasını temenni ediyor, ama bu zihniyetle olamayacağını da biliyoruz. Haber:Kazım ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.