Lütfü Savaş’ın yerine Yusuf Civelek mi?

Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın CHP’den adaylığının bugüne kadar açıklanmamış olması Hatay siyaset kulislerinde çeşitli senaryoları gündeme getirdi.

Lütfü Savaş’ın yerine Yusuf Civelek mi?

Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın CHP’den adaylığının bugüne kadar açıklanmamış olması Hatay siyaset kulislerinde çeşitli senaryoları gündeme getirdi.
CHP bugüne kadar 300’e yakın belediye başkan adayını Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için hiç başvuru yapılmaması Lütfü Savaş’ın yerine alternatif olabilecek bir aday arayışına girildiği iddia ediliyor. Son iki gündür İskenderun eski belediye başkanı Yusuf Civelek’in CHP Hatay Büyük Şehir Belediye Başkan adayı olabileceği iddiası siyaset kulislerine bomba gibi düştü. Yusuf Civelek 2014 yerel seçimlerinde Hatay Büyük şehir belediye başkan adaylığına başvurmuş ancak başvurusu daha sonra İskenderun Belediye başkanı adayı olarak değiştirilmiştir.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş’a karşı CHP TABANINDA ve CHP yönetim kademelerinde çok ciddi tepkilerin oluşmaya başladığı, bu yüzden CHP genel merkezinin Lütfü Savaş’ın adaylığı konusunda kuşkuya düştüğü bu yüzden alternatif aday arayışlarına başladığı öne sürülüyor.
Alternatif aday arayışları için bir milletvekilinin görevlendirildiği ve bu milletvekilinin Hatay’da iş dünyasıyla görüşmeler yaptığı ve bu görüşmelerini sürdürdüğü ifade ediliyor.
HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın geçtiğimiz 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı listesini kendi isteği doğrultusunda değiştirilmiş
olmasından kaynaklanan parti içi tepkilerin tavan yaptığı bir sürecin yaşandığını ifade eden parti yetkilileri; “Başkan Savaş 24 Haziran seçimlerinde milletvekilliği aday listesini değiştirmek için CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Hatay’dan 6 milletvekili sözü verildiği bu karşılık Hatay’dan CHP’nin 60bin iyi parti oyuyla beraber 4 milletvekili çıkarmış olması HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın parti içerisindeki güvenilirliğini sarstığını” ifade eden bazı parti yetkilileri Başkan Savaşın Kemal Kılıçdaroğlu nezdindeki itibarının sıfırlandığını iddia ettiler. HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın 4,5 yıllık görev süresi içerisinde büyükşehir belediyesinde CHP’lilerden daha çok MHP kökenli insanlara değer verdiğini ve önemli görevlere taşıdığını belirten parti yöneticileri MHP’NİN AK Parti ile yerel seçim ittifakına girdiğinin açıklanmasıyla HBB başkanı Lütfü Savaş’ın MHP’ den oy koparma hesaplarının suya düştüğünü iddia ettiler.
HBB Başkanı Lütfü Savaş ile girilecek bir seçimde CHP’nin seçim kaybetme riskinin her geçen gün artığına işaret eden bazı parti yetkilileri çakma bir aday yerine öz ve öz CHP’li bir adayın gösterilmesi halinde partinin 31 Mart seçimlerine daha iddialı girebileceğini öne sürdüler.
Bu adayın Yusuf civelek olabileceği şeklindeki alternatif aday arayışı CHP genel merkezinde ciddi şekilde tartışılmaya başlandığı ifade edildi.
HABER: FERİT LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.