BU BİNA DOĞURDU MU?

BU BİNA DOĞURDU MU?

Antakya’nın en işlek caddesi olarak bilinen Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bu bina projesi dışında her geçen gün biraz daha genişleyen bina doğurdu mu sorusunu akıllara getiriyor. Antakya’nın Atatürk Caddesi General Şükrü Kanatlı Mahallesi üzerinde yapılan binanın yasa dışı şekilde büyütüldüğü gözler önünde. Ülkenin ekonomik krizini fırsata çevirmeye çalışan inşaat firması kapatılan çatı katlarını da yüksek fiyatlara satması dikkatlerden kaçmadı. 

KENTİN KİMLİĞİNİ BOZUYOR

Hatay deprem bölgesi olmasına rağmen kaçak katların yapıldığı, daha uygun fiyata satmak için malzemeden kaçınıldığı dönemde bu binaları kimlerin denetlediği ise bilinmiyor. Hatay’ın birinci derecede deprem kuşağında olmasına rağmen, müteahhitler tarafından adeta obezleştirilen binalar, sadece müteahhitleri zengin etmeye yarıyor. Binada oturanları türlü tehlikeler beklerken, bu tür yapılar ucuz diye konut fiyatlarının arttığı günümüzde peynir ekmek gibi satılıyor. Ayrıca kentin kimliğini adeta bozan yapılara dur denilmesi bekleniyor.

REKLAM ALANI

BU BİNALARI KİM DENETLİYOR?

Her türlü sahtekarlığın yapıldığı binalarda malzemeden çalmaktan, kaçak kat çıkılmaya, otopark kuralına uygunsuzluktan yeşil alan eksikliğine kadar her türlü donatı mahrum bırakılıyor. Kurallara, kanunlara uyulmadan yapılan binalar ise denetlenmiyor.

HALK, TENEKE EVLERDE OTURMAYA MAHKUM EDİLİYOR

Demirden çimentoya, inşaat malzemelerinden suya kadar her şeye ardı ardına zam gelirken, zamlardan kaçınmak isteyen vatandaşlar maliyeti uygun ancak hiçbir koruyuculuğu olmayan bu doğran binaları tercih ediyor ve halk, teneke evlerde oturmaya mahkum ediliyor. Maliyeti uygun ancak hiçbir koruyuculuğu ve donatı alanı bulunmayan beton yığınlarının kentin siluetini bozduğunu belirten vatandaşlar,  bu binanın bir an önce denetlenerek mühürlenmesini ve yıkılmasını, halkın da sağlığının bu şekilde korunmaya alınmasını istiyor. Haber : M.Mustafa ÇAYLI

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.