LÜTFÜ SAVAŞ’IN 166 PROJESİ HAYAL OLDU

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın 2014 yerel seçimleri öncesinde kamuoyuna açıkladığı 166 projenin birkaçı dışında havada kaldığı ifade edildi.

LÜTFÜ SAVAŞ’IN 166 PROJESİ HAYAL OLDU

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın 2014 yerel seçimleri öncesinde kamuoyuna açıkladığı 166 projenin birkaçı dışında havada kaldığı ifade edildi. Antakya ve İskenderun’da yapılan
3 battı-çıktı projesi ve 5 arıtma tesisi projesi ile 5 hizmet yılını tamamlayan Lütfü Savaş’ın 5 yıl içerisinde Hatay Büyükşehir Belediye bütçesinden sekiz milyon liraya yakın para harcadığı ancak buna karşılık gözle görülür ciddi bir hizmetinin bu güne kadar ortaya çıkmadığı anlaşıldı.Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın sorumlu olduğu
Hatay’daki tüm ana caddelerin halen köy yollarını arındırıyor olması da bütçenin nerelere harcandığı sorusunu akıllara getiriyor.
Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı HATSU
5 yıl aradan geçmesine rağmen bu gün Hatay’da çok sayıda yerleşim alanı susuzluktan kırılıyor. Hatay’da içme suyu fiyatlarını yaklaşık üç katına çıkaran HATSU’nun bu güne kadar bir çok yerleşim alanına içme suyu götürmemiş olması HATSU yöneticilerinin ve Lütfü Savaş’ın başarısız bir yönetim anlayışını ortaya koyduğu anlaşılıyor. Belediyecilik anlayışının halktan kopuk ve ben bilirim,ben yaparım şeklinde bir anlayışı ortaya koyan HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın Belediyecilik anlayışı da iflas etmiş görünüyor.
Hatay ilimizin diğer Büyükşehir illerinden çok daha geride kaldığını ve son 5 yılın adeta heba edildiğini belirten uzmanlar Hatay’ın 5 yıl daha kaybetmeye hiç tahammülü yok. Hatay adeta büyük bir köy görüntüsü veriyor. Oysa Hatay
iklimi verimli toprağıyla, tarihi zenginliği ile Gaziantep’ten Şanlıurfa’dan ve Kahramanmaraş’tan çok daha kalkınmış bir il olabilir. Tarihte doğunun kraliçesi olarak bilinen Antakya ve yöresinde bulunan Tarihi zenginliğin ortaya çıkarılması için hiçbir proje üretmeyen Hatay Büyükşehir Belediyesi bu zenginliğin üstünü adeta ört bas ettiği görülüyor. Samandağ’dan Topboğazı’na kadar bütün yerleşim alanlarının içme ve sulama suyunu karşılayacak olan Karaçay barajının devlet tarafından bitirilmiş olmasına rağmen,arıtma tesinin yapılmış olmasına rağmen baraj sularının yerleşim alanlarına taşınması için hiçbir projenin üretilmediğini ve barajın görünmezlikten gelindiğini belirten uzmanlar Büyükşehir Belediyesi arıtılmış baraj sularını yerleşim alanlarına aktaracak izale hatlarını ve su depolarını yapmaktan aciz bir anlayış sergiliyor.
Halbu ki bu proje konser vermek için Hatay’a getirilen bir sanatçıya ödenen para kadar maliyet oluşturmuyor. İşte Hatay Büyükşehir Belediyesi böylesi bir anlayış ile idare ediliyor. Böylesi bir idarecilik anlayışı kültürel, sosyal ve ekomik olarak güçlü bir Hatay için hiç yakışmıyor. Bu anlayışın başarısız olmasında en büyük etken Belediye yönetiminin halktan ve sivil toplum kuruluşlarından kopup bir anlayış sergilemesinden kaynaklanıyor.
HABER: FERİT LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.