Erasmus Personel Haftası Başarıyla Tamamlandı

Mustafa Kemal Üniversitesi tarafından dokuzuncusu düzenlenen Erasmus Personel Haftası başarıyla tamamlandı.

Erasmus Personel Haftası Başarıyla Tamamlandı

Mustafa Kemal Üniversitesi tarafından dokuzuncusu düzenlenen Erasmus Personel Haftası başarıyla tamamlandı. Dört gün süren etkinliğe İspanya, Polonya, Macaristan, Makedonya, Bulgaristan, Litvanya ve Slovakya’da bulunan farklı üniversitelerden toplam 13 akademik ve idari personel katıldı. Dr. Öğr. Üyesi Erhan Tekin, Dr. Öğr. Üyesi Olcay Muslu Gardner, Dr. Öğr. Üyesi Gamze Toprak, Öğr. Gör. O. Şükrü Bezirci, Serdar Akgün ve Halk Oyunları Eğitmeni Ercan Çirmi tarafından hazırlanan konserde, konservatuvar öğrencilerinden oluşan koro ve orkestra Dr. Öğretim Üyesi Erhan Tekin’in şefliğinde çeşitli yörelerden türküler ve sanat müziği eserleri seslendirdi. Urfalı Aşık Feyzullah’ın icrası ve Ercan Çirmi yönetimindeki halk oyunları topluluğunun koro eşliğinde gerçekleştirdiği gösterilerin renk kattığı konser, dünyanın çeşitli ülkelerinin üniversitelerinden Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ne konuk olan akademik ve idari personellerin beğenisini kazandı. Konser sonrasında, Erasmus Kurum Koordinatörü, Öğretim Görevlisi Mehmet Yaran Hatay ve Üniversitemiz hakkında tanıtıcı sunumlar yaparken, etkinliğin ikinci gününde Uluslararası İlişkiler Birimi Öğretim Görevlisi Melodi Çiftçi Türkiye tanıtım sunumunu, Öğretim Görevlisi Çağrı Güçlüten ise Türk Kültürünü tanıtıcı sunumunu gerçekleştirdi. Etkinlik esnasında Üniversitemizin akademik ve idari birimlerine ziyaretler gerçekleştiren misafirlerimiz, daha sonra İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Tülay Atay eşliğinde ders verme etkinliğine katıldılar. Misafirlerimiz hem kendi ülkeleri ve üniversiteleri hakkında bilgi verdiler hem de akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından yöneltilen sorulara cevaplar verdiler.


Etkinliğin dördüncü gününde Kütüphane binasında gerçekleştirilen Uluslararası Fuarda, katılımcılar üniversitelerini tanıtma imkanı buldular. Fuar, öğrencilerimizin yoğun ilgisi ile gerçekleşti.
Personel Haftası boyunca Hatay’ın çeşitli kültürel ve tarihi güzelliklerini de gezme fırsatı yakalayan yurtdışından gelen misafirler, Hatay’ı her yönü ile çok beğendiklerini ifade ettiler.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen Akademisyenleri Makamında Kabul Etti
Rektör yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen tarafından kabul edilen yabancı akademisyenler ve yetkililer kendileri ve üniversiteleri hakkında bilgiler vererek, her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirttiler. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesini çok beğendiklerini ve özellikle Hatay yemeklerine ve coğrafyasına hayran kaldıklarını ifade eden akademisyenler, kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı teşekkürlerini ilettiler. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yusuf Önlen ise, yabancı akademisyenleri üniversitemizde misafir etmekten dolayı çok memnun kaldıklarını, ileriki yıllarda daha fazla yabancı akademisyeni misafir etmek istediklerini belirterek bunun uluslararasılaşmaya büyük katkı sunacağını ifade etti. Etkinliğin son gününde katılımcılar, veda yemeği ve sertifika töreninde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yusuf Önlen, Uluslararası İlişkiler Birimi yöneticileri ve çalışanları ile bir araya gelerek işbirlikleri konusunda fikir alışverişinde bulundular. Gece sonunda katılımcılara, katılım sertifikaları takdim edildi. HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.