BARÇIN HATAY İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN KAYNAKLARINI HAR VURUP HARMAN MI SAVURUYOR?

BARÇIN HATAY İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN KAYNAKLARINI HAR VURUP HARMAN MI SAVURUYOR?

Hatay İl Sağlık Müdürü Tunga Barçın’ın imza attığı söylenen hukuksuz uygulamalar Hatay halkının tepkisini çekmeye devam ediyor. Adı sürekli akçeli işlerle birlikte anılan Barçın ile ilgili şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Başta Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin taşınma süreci olmak üzere ihalelerin sürekli il dışındaki firmalara verildiği, Hataylı firmaların görmezden gelindiği söylentileri kulaktan kulağa yayılırken, Barçın’ın adının sıkça şikayetlere konu olması da sağlık camiası içerisinde tedirginlik yaratıyor.

“ONUN ARABASI VAR ÖZEL Mİ ÖZEL”

İl Sağlık Müdürünün jeep tarzı araçlar kullanmasının kanunen yasak olmasına rağmen Hatay İl Sağlık Müdürünün bu yasağa uymaması, kanunlara uymamasının nedenini merak ettiklerini belirten Hataylı vatandaşlar, Tunga Barçın’ın bu özgürlüğü kimden aldığın açıklanmasını da istediler.

REKLAM ALANI

3 MİLYONLUK İHALE 24 MİLYON TL’YE VERİLDİ Mİ?

Hataylı firmaların 3-5 Milyon TL’ye yapacağı taşınma işini 24 Milyon TL’ye Batmanlı bir firmaya verdiği söylenen Barçın’ın tek bir ihale ile Hatay’a ayrılan bütçeyi har vurup harman savurduğu da gözler önüne serildi. Deprem felaketinin ardından uzun süre atıl durumda kalan ve malzemelerin çürümeye terk edilmesi konusunda da yoğun şikayetlere neden olan hastane ile ilgili alınan kararın altında imzası olan Barçın’ın Hatay’a gönderilen bütçeyi keyfi olarak belirli firmalara peşkeş çektiğini belirten Hataylı vatandaşlar, bu işi yapanların Hatay’a ihanet içinde olduklarını da sözlerine eklediler. İhalenin bedeli kadar Hatay dışından firmalara verilmesi de tepki çeken diğer bir nokta oldu. Hataylı firmaların 3-5 Milyon TL’ye yapacağı işin il dışından bir firmaya bedelinin 6 katına verilmesinin yıkık bir şehir için kabul edilemez olduğunu belirten vatandaşlar, aldıkları duyumların ihmallerin bununla sınırlı olmadığını da gösterdiğini belirttiler.

“YEMEK İHALESİ DE YABANCILARA GİTTİ”

Hastane taşınma ihalesindeki bedelin yanı sıra günlük personel başına 45 TL olan yemek bedelinin de çok daha fazla bedelle 40-45 Milyon TL’ye Adanalı bir firmaya verildiği duyumunu aldıklarını belirten vatandaşlar, gastronomi kenti Hatay’da çok sayıda yemek firması varken Adanalı firmaya verilmesinin kabul edilemez olduğunu belirttiler. Sağlık İl Müdürlüğü’nün tüm ihaleleri Hatay dışına vermesinin altında farklı nedenlerin yatıp yatmadığını merak eden vatandaşlar, İl Sağlık Müdürlüğü’nden konuyla ilgili kamuoyuna açıklama yapmasını beklediklerini belirttiler.

BARÇIN’IN SON BOMBASI “RESMİ DEĞİL KEYFİ HİZMETE MAHSUS MAKAM ARACI”

İl Müdürü Tunga Barçın’ın İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen resmi araç ile keyfi olarak Adana ve Mersin illerine gezmeye gittiği duyumlarının da kulaktan kulağa yayıldığını belirten vatandaşlar, devletin sağlık hizmetlerinin takibi için il müdürlüğüne tahsis ettiği aracın içinde şoförü de olmak üzere keyfi işlere kullanıldığı iddiasının kabul edilemez olduğunu ifade ettiler. Hatay’ın sağlık tesislerinin ayağa kaldırılması, eksiklerinin giderilmesinin beklendiği, sağlık çalışanlarının boğuştuğu sorunlardan kurtarılmayı beklediği süreçte İl Müdürünün keyfi seyahatlerinin bedelinin millete ödetilmesinde kimin parmağı varsa derhal işlem başlatılmasını isteyen vatandaşlar, yetimin hakkının bulunduğu bütçeyi kimsenin babasının malı gibi har vurup harman savuramayacağını belirttiler.

Hataylı vatandaşlar, depremle yıkılan, onbinlerce canını toprağa veren Hatay’ın yeniden ayağa kalkması için gönderilen bütçenin nasıl bu kadar göz kırpmadan harcandığının ve bu durumun hesabının sorulamamasının nedenlerini merak ediyor.Haber:Hasan Dikkaya

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.