AŞKAR: HATAY HAVALİMANI KIZILGÖL MEVKİİNE YAPILMALI

AŞKAR: HATAY HAVALİMANI KIZILGÖL MEVKİİNE YAPILMALI

Etkinlik sen Hatay il başkanı, Yayladağı Tütün Kooperatifi başkanı ve Yayladağı Esnafları Derneği başkanı Cahit Aşkar, Hatay Havalimanı’nın Yayladağı’na bağlı Kızılgöl mevkiine yapılmasını önerdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Hatay Havalimanı’nın yerinde kalacağını açıklamasının ardından Uraloğlu’na yönelik eleştiriler gündeme gelmişti. Havalimanının yerinin sorunlu olduğunu belirten Aşkar, Bakan Uraloğlu’na bir öneride bulun du. Aşkar, Kızılgöl mevkiinin havalimanı için çok uygun olduğunu belirtti.

DEPREMDE HASAR ALMAYAN BÖLGE KIZILGÖL MEVKİSİDİR

Aşkar açıklamasında, “Depremde büyük hasar gören, zemini sağlam olmayan Hatay havaalanı için en uygun ve en güvenli bölge ve zemin Kızılgöl mevkii. Depremzedelerin barınma yeri olan Yayladağı depremde en az hasar görmesi zeminin sağlamlığı rakımın yüksek olmasıyla yol ve ulaşım sorunu olmayan Yayladağı Kızılgöl mevkii havalimanı için en güvenli yerdir. Halkın can güvenliği için, Bu konuyla ilgili yetkililerin zemin etüdü yaparak bu bölgeyi değerlendirmeleri gerektiği inancındayım. İktidar ve muhalefet Bölge milletvekillerimiz bu konuyla ilgili bir an önce bakanlık nezdinde gerekli çalışmaları yaparak değerlendirmelidir” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.