AKGÖL HATAY BAROSU BAŞKAN ADAYLIĞINI DUYURDU

AKGÖL HATAY BAROSU BAŞKAN ADAYLIĞINI DUYURDU

Hatay’ın başarılı avukatlarından Sinan Adnan Akgöl güçlü bir baro oluşumu için Hatay Barosu Başkanlığı adaylığını açıkladı.

Akgöl, adaylığıyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Son yıllarda artarak devam eden mesleki sorunlarımız özellikle mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımızın yaşadıkları büyük zorluklar, yaşadığımız deprem felaketi sonrası Hatay özelinde daha da çekilmez bir hal almıştır. Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın haklarının korunması, mesleki sorunlarının çözümü, hukukun üstünlüğü, hukukun tam ve eksiksiz uygulanması için güçlü bir Baro ve avukat birlikteliğine ihtiyaç vardır. Yeniden inşa edilecek ilimizin kadim kültürünü ve insan yapısını korumak, atalarımızdan aldığımız mirası bizden sonraki nesillere aktarmak, bu ilde yaşayan herkesin hak ve hukukunu korumakta yine bu şekilde mümkün olacaktır. Hepimiz için sorumluluk almak, birlikte düşünmek ve hareket etmek, sorunları çözme vakti gelmiştir. Bu nedenle ben ve arkadaşlarım bilgi ve birikimimizle sorumluluk üstlenme kararı aldık. Geçmişte olduğu gibi herkesi kucaklayan, avukatlarının hep yanında olan, çözüm odaklı ve ortak aklı esas alan bir anlayışla görev yapmak üzere 2024 yılı Ekim ayında yapılacak Hatay Barosu seçimlerinde Baro Başkanlığına aday olma kararımı sizlerle paylaşıyorum.”

SİNAN AKGÖL KİMDİR?

REKLAM ALANI

Sinan Akgöl, 1961 yılında Antakya’da dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimini Antakya’da tamamlamış, üniversite eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlamıştır. Üniversitenin bitmesinin ardından İngiltere’de dil eğitimi alan Akgöl, 1985 yılında avukatlık mesleğine Antakya’da başlamıştır. Akgöl mesleğe başladığı günden itibaren bu mesleği; toplum yararını gözeterek, kamu hizmeti niteliğindeki bu mesleği itibarını esas alarak ve meslek kurallarına uygun bir şekilde icra etmek gayreti içinde olmuştur. Meslek hayatı boyunca birçok farklı projeye katkı sunmuştur. Bu kapsamda Avrupa Birliği destekli Mahkeme Yönetimi Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi’ne ülkemizden Baro Başkanlarının oy kullandığı seçimle gözlemci olarak katılmış ve Pilot icra

Dairesi uygulamaları nedeniyle yürütülen çalışmalarda İsveç ve İspanya’ya çalışma ziyaretinde bulunan heyetler içerisinde bulunarak aktif görev almıştır. Şu an Süper Lig takımlarından olan Hatayspor’un muhtelif yıllarda geçmiş dönem başkanlığını da yapan Akgöl, 2006-2014 yılları arasında Hatay Barosu Başkanlığı görevini de üstlenmiştir. Mesleğe olan tutkusunu hiçbir zaman yitirmeyen Akgöl, asrın felaketi olan 06.02.2023 depremi sonrasında Hatay’dan ayrılmamış ve sosyal sorumluluk projelerine katkıda bulunmaya devam etmiştir. Yapılacak Hatay Barosu Başkanlık seçimlerinde aday olan Akgöl, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.