SAMANDAĞ’IN “ROBİN HOOD”’U BAŞKAN ERYILMAZ

SAMANDAĞ’IN “ROBİN HOOD”’U BAŞKAN ERYILMAZ

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz 19 aylık hizmet süresi içerisinde, Samandağ’ı köhnemiş köy görüntüsünden kurtarmaya ve yaşanılabilir çağdaş bir kent haline getirebilmek için yoğun bir çaba harcıyor.

     Her mahalleye çok amaçlı bir salon ve her mahalleye çocukların oyun oynayabileceği yaşlıların dinlenebileceği ve daha da önemlisi mahalle çevresini güzelleştirecek parklar yapmaya başladı. Öte yandan kırk senedir ne bir kepçenin girdiği nede bir kazmanın vurulmadığı ve adeta sinek bataklığı haline gelmiş dereler ve sulama kanalları tek tek elden geçiriliyor.

     Samandağ turizminin gözde merkezi konumunda olan Deniz-Çevlik yolunda yaptığı güzelleştirmeler ile sadece Samandağ’lıların değil ,tüm Hatay’lıların takdirini almış bulunuyor. Bu düzenlemede HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın son derece basit b ir destek verdiğini biliyoruz.

      Buna karşılık HBB Başkanı Lütfü Savaş Samandağ’ın kalbinde bulunan parkı 5 yıl önce yıktı ve yerine yer altı oto parkı yapacağını söyledi. Ama bu inşaat halen Samandağ kent merkezinde bir çirkinlik abidesi olarak duruyor. Çünkü Başkan Savaş yüksek oranda oy aldığı Samandağ yöresine üvey evlat muamelesi yaptığını kentin kanaat önderleri çok iyi biliyor. Hele hele HBB Başkanı Lütfü Savaş ve daire başkanları ile yakın ilişkiler kuran Samandağ belediye başkan yardımcısı Timur Bozoğlan olmasaydı, HBB Samandağ’ına zırnık bile koklatmazdı. Halbuki Başkan Savaş oğlu Alperen’i Samandağ’lıların damadı yapmaya hazırlanıyor ve Samandağ’lılar ile akrabalık bağı kurmaya çalışıyor.

     Burada vicdani bir tespit yapmak istiyorum. AK Parti Hatay Milletvekili ve Samandağ sorumlusu Hüseyin Yayman’ın Samandağ yöresine verdiği hizmet desteğini, HBB Başkanı Lütfü Savaş hiçmi hiç vermiyor.

     Yeri gelmişken buradan milletvekili Yayman’a Samandağ çevre yolunu tekrar hatırlatma gereği duyuyorum. Çünkü milletvekili Yayman, Samandağ çevre yolunun en geç yılbaşına kadar tamamlanacağının sözünü kamuoyuna vermişti. Bize de bu işin takipçisi olun şeklinde tekvinde bulunmuştu.

     Milletvekili Yayman’a çevre yolunu hatırlattıktan sonra, birde önemli bir ricada bulunacağız. Samandağ belediye binası en küçük bir depremde bile yıkılabilecek durumda bu konuda uzmanların raporu var. Birde kaba inşaatı bitmiş yeni bir hizmet binası var. Bu binayı Samandağ belediyesinin kendi imkanlarıyla tamamlaması mümkün görünmüyor. Dolayısıyla binanın tamamlanması için ciddi bir devlet desteği gerekiyor. Samandağ yöresine çok güzel hizmetler getirdiğini bildiğimiz milletvekili Yayman’ın bu belediye binasının tamamlanması konusunda el yordamı ile bir destek vereceğine inanıyorum. Çünkü başkan Eryılmaz bu binayı HBB’ye, MKÜ’ye ve de valiliğe devretmek için çeşitli görüşmeler yaptı ama olumlu bir sonuç alamadı.

     Samandağ belediye başkanı Refik Eryılmaz’ı bazen, ikiyüz yıl önce yaşamış ve zenginlerin mallarını alıp yoksul insanlara dağıtan ve bugüne kadar ki tarihte halk kahramanı olarak bilinen Robin Hood’a benzetiyorum. Çünkü Robin Hood siyaseten ve ekonomik olarak güçlü şovalyelere karşı kahramanca savaşıyordu. Robin Hood üzerine çevrilmiş çok sayıda film var. Merak edenler bu filimlerden bir kaçını izleyebilir ve ne demek istediğimi anlarlar.

    Samandağ belediyesi elli yıldır çok kötü ve acımasız bir şekilde yönetildiği için bugün halen bir köy görüntüsü sergiliyor.Çünkü bugüne kadar gelmiş geçmiş belediye başkanları Samandağ egemen güçlerine ve Samandağ eşrafına hizmet etti. Ve hatta bazı belediye başkanları halkı maraba olarak gördü çünkü bu belediye başkanları ,Samandağ belediyesini bir çiftlik olarak algılıyorlardı.

     Başkan Eryılmaz yıllardır çalışan bu çarkı şimdi tersine çevirmeye çalışıyor ve gördüğüm kadarıyla başarılı oluyor. Başkan Eryılmaz’a karşı çıkanlar ya çıkarları zedelendiği için, yada hiçbir gerekçeye dayanmayan ideolojik nedenlerle karşı çıkıyorlar. Samandağ’na yapılan ve yapılacak hizmetleri engellemeye çalışıyorlar.Üstelik bu engellemelerine bazen de halkın dini duygularını alet ediyorlar.

      Başkan Eryılmaz’ı göreve başladığı günden şimdiye kadar dikkatle takip ediyorum, belediyenin eski borcunu parça parça ödüyor, personele düzenli maaş veriyor, gözle görülür hizmetler yapıyor ve üstelik bütün bunları borç almadan yapıyor.

    Bugüne kadar belediyenin 1 yıllık gelir ve giderini büyük afişler ile belediye duvarına asma cesareti göstermiş ilk ve tek belediye başkanıdır. Bütün bunlara rağmen Samandağ’ın siyaset şovelyeleri, daha doğru siyaset şovmenleri başkan Eryılmaz’a karşı hergün kılıçlarını havada şakırdatmaya çalışıyorlar. Ama karşılarında halkın desteğini almış daha önce milletvekilliği yapmış Robin Hood gibi cesur bir siyasetçi olduğunu unutuyorlar, bizde hatırlatalım dedik…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.